Rotterdam basketbal – EiffelTowers

Geplaatst: 19 november 2011 in Wedstrijdverslag

ROTTERDAM, 19 november 2011 – In Rotterdam was het weer de thuisploeg die bijna drie volledige kwarten lang de betere ploeg was. Maar ook nu was de pijp in het vierde kwart helemaal leeg en gingen de punten mee in de bus naar Den Bosch.

Het ziet er naar uit dat Rotterdam Basketbal College een beter seizoen gaat kennen dan vorig jaar en het wachten op de tweede winstpartij zal geen gebed zonder eind zijn. Ook tegen een topploeg als EiffelTowers liet Rotterdam zien dat het dit seizoen absoluut recht heeft op meer dan de twee punten, die vorig seizoen achter de ploeg genoteerd stonden. Het was – net als vorige week tegen de Magixx – weer een wedstrijd, waarin de eerste drie kwarten Rotterdam de beter ploeg was en de wedstrijd controleerde.

De ploeg van coach Randy Wiel kende in de eerste helft de grootste voorsprong: zes punten, na weer een fraaie driepunter van good-old Chip Jones. Den Bosch kon steeds weer de schade beperken door met name artillerievuur van Rogier Jansen, die verder een redelijk kleurloze wedstrijd speelde. Vlak voor rust zorgde dezelfde Jansen voor de 36-41 ruststand.

Natuurlijk had de Bossche ploeg van Raoul Korner met het surplus aan individuele klasse Rotterdam van het plankier moeten spelen, maar de wilskracht van de Maasstedelingen zorgde er toch weer voor dat het ook in het derde kwart spannend bleef. Tot aan 48-49 ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks iets en was het voor het publiek een leuke en wisselende wedstrijd.

Bij Den Bosch hadden tot op dat moment vooral de lange mensen totaal geen gehoor gegeven. Jeroen van der List, die zijn invalbeurtjes mocht maken, speelde fut- en inspiratieloos, maar ook Peter van Paassen speelde, in zijn eerste duel na zijn blessure, op misschien een 15 procent van zijn normale kunnen. Bij een aanval die de bal bij Van Paassen bracht, vlak onder de basket, nam hij zelfs niet de moeite om van de grond te komen. Het leek of zijn gewrichten hem aan de grond hielden en van Paassen miste dan ook op knullige wijze deze kans tot aan twee keer toe.

Het was in het derde kwart David Gonzalvez, die met een driepunter 48-55 op de borden zette en het eerste echte gat sloeg voor de Towers. Even later was het Kees Akerboom, die met één van zijn drie driepunters in deze wedstrijd 48 -60 aan liet tekenen en dat leek het moment waarop aan Rotterdamse kant de witte vlag omhoog ging. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg schoot Turner er in de zoemer van het derde kwart nog een driepunter in en was het gedaan met het Rotterdams verzet.

Vanaf dat moment wilde ook weinig meer lukken voor de thuisploeg en ging het al vaak mis bij de eerst pass in de aanvalsopbouw. EiffelTowers draaide de duimschroeven aan en trok de wedstrijd in de laatste twaalf minuten geheel naar zich toe, zodat het verschil uiteindelijk toch weer 25 punten werd: 68-92. In die laatste minuten kreeg ook Peter van Passen de smaak wat meer te pakken hetgeen de Bossche aanhang weer tevreden stemde.

Bron: http://www.basketballleague.nl/

Door: Wim Helmer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s