Wedstrijdverslag 4 februari 2012: Challenge Sports/Rotterdam Basketbal College – Stepco BSW

Geplaatst: 6 februari 2012 in Wedstrijdverslag

Onze mannen waren na de zware nederlaag van vorige week in Den Bosch gebrand op een goede wedstrijd en Weert was dit seizoen al eerder thuis verslagen. Het team heeft  in Nick Oudendag de nieuwe grote man onder de borden. Ingrediënten voor een spannende wedstrijd…en dat werd het!

Challenge Sports/Rotterdam Basketbal College pakte na een 2-7 achterstand langzaam maar zeker de regie over de wedstrijd. Aanvallend was de ploeg goed op dreef, al kreeg het daar ook iets te veel de gelegenheid toe van Stepco BSW. Van 21-13 werd het aan het einde van het eerste kwart nog wel 26-27 voor de bezoekers, maar in de tweede periode liep Rotterdam toch flink weg naar 44-37. Tyrone Sally was ondanks lichte koorts voor het eerst dit jaar weer op zijn oude niveau. Nick Oudendag was nog zichtbaar zoekende naar zijn vorm.

Stefan Mladenovic deed de warming up mee maar speelde niet. Zijn enkelblessure speelde hem nog te veel parten. Zijn broer zat op de bank maar de recent getrokken verstandkiezen speelden nog te veel op. De guardpositie werd daarom 35 minuten lang ingevuld door de jonge Leon Williams, die dat met onder meer 13 punten (7 op 7 vrije worpen), 6 rebounds en 3 assists verdienstelijk deed.  Ralf de Pagter ging weer voorop in de strijd en met enkele fraaie scores kwam ook hij weer op zijn gebruikelijke niveau.

Rotterdam behield de voorsprong van negen punten tot aan 56-47, maar bij  67-68 pakte Stepco BSW de leiding weer over. Weert is een ploeg die het echt van teambasketbal moet hebben en dat lieten de statistieken met 22 assists (versus 12 voor Rotterdam) ook in deze wedstrijd zien. In de spannende slotfase openden Robbie Harman en Sjors Besseling namens Weert beiden met een driepunter het bal. Het meer geroutineerde en ook minder vermoeide Weert bleef vervolgens overeind. De 9-18 stand in het laatste kwart sprak duidelijk in het voordeel van de bezoekers. Onze jongens hadden verschillende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken en gaan de komende kwart finale wedstrijd tegen Zwolle, aanstaande woensdagavond,  weer de strijd aan om de volgende ronde in de bekercompetitie te bereiken.

Zaterdag 11 februari spelen we weer tegen Stepco BSW; de wedstrijd vindt dan plaats in Weert.

Topscorers Rotterdam Basketbal:

Tyrone Sally 22

Ralf de Pagter en Chip Jones elk 17

 Leon Williams 13

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s