Gewonnen in Weert!

Geplaatst: 12 februari 2012 in Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag 11 februari 2012 Stepco BSW – Challenge Sports/Rotterdam Basketbal College

Vorige week verloren onze mannen met een verschil van 6 punten van Weert en waren er vele kansen om de wedstrijd te winnen. We waren op zoek naar revanche en, ondanks dat Weert knap de final four voor de beker bereikte door een goede wedstrijd tegen Groningen, wisten we dat we kansen hadden om te winnen. Toch won  Challenge Sports/ Rotterdam Basketbal College slechts nipt: 76-80.

De eerste helft was de thuisploeg niet echt scherp en konden met name Tyrone en Nick hun stempel op de wedstrijd drukken. Dat we met Nick een scorende center erbij hebben die rebounds pakt was direct merkbaar. Hij had 9 punten waaronder een 3 punter in 14 minuten speeltijd. Daarna kreeg hij het aan de stok met de scheidsrechter. Leon Williams kreeg veel ruimte en kon regelmatig inside gaan. Dat Stepco door de blessures van Kenneth van Kempen en Demario Anderson in een verre van ideale situatie zit is bekend. Het duurde even voordat de onze jongens daar gebruik van maakten. In vergelijking met het onderlinge treffen van een week eerder waren Stefan Mladenovic en Vincent Krieger teruggekeerd in de ploeg. Dat vergrootte de wisselmogelijkheden van Randy Wiel en heel langzaam liep Rotterdam weg. Via 10-18 en 14-29 gingen we rusten met 21-44. Na de pauze liep het verschil zelfs nog verder op tot 27-51.

Vanaf dat moment kwam er alsnog meer beleving in het Weerter spel. Dat leidde ook tot meer trefzekerheid. Harman, beste man bij Stepco, en Mitchel Kouwijzer produceerden een aantal driepunters waardoor de thuisclub ineens heel snel de achterstand verkleinde. De scheidsrechters waren allesbehalve een stabiele factor in deze fase. Bij 50-58, acht minuten voor tijd, leek alles nog mogelijk. Eerst was het Rotterdam en daarna Weert die met ongeloof de arbitrale beslissingen aanhoorde. Gelukkig gingen vooral Stefan Mladenovic en Tyron Sally zich met de scores bemoeien; dit duo zorgde met twee driepunters voor de Weerters de genadeklap (53-69).

Opnieuw door driepunters krabbelde Stepco andermaal op. Zo werd het nog een onverwacht spannende slotfase waarin Rotterdam ternauwernood overeind bleef. De thuisploeg kwam nog eens terug in de slotfase tot 76-77.

Daarna miste de goed spelende Stefan zijn twee vrije worpen. We stopten de aanval weer; daarna maakte Leon wel zijn twee vrije worpen in een ontplofte sporthal Boshoven. Weert had, met nog 2 seconden in de laatste aanval, om bij een stand van 76-79 nog een verlenging af te dwingen. Dat bleek onmogelijk. Een verdiende zege voor onze jongens die aanstaande donderdag voor een herhaling, een thuisoverwinning, tegen Leeuwarden gaan spelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s