Wedstrijdverslag Challenge Sports/Rotterdam Basketbal College – Lasaulec-Aris

Geplaatst: 18 februari 2012 in Wedstrijdverslag

ROTTERDAM, 16 februari 2012 – Challenge Sports Rotterdam Basketball College heeft de goede mogelijkheid op een tweede overwinning op rij laten liggen. Onder inspiratie van de enthousiast debuterende Brandon Rozzell klom Lasaulec-Aris uit het dal van de laatste tijd: 88-96.

door Menno Schraven – Basketballeague.nl

foto: Wim Helmer

Met de knappe uitoverwinning tegen Weert nog vers in het geheugen begon Rotterdam fris aan de wedstrijd. Twee keer nam het in het eerste kwart met gevarieerde aanvallen een voorsprong van zeven punten (18-11 en 22-15). Twee driepunters van Valentijn Lietmeijer zette Lasaulec bij 22-23 voor het eerst op een voorsprong, waarna het in sneltreinvaart afgewerkte eerste kwart eindigde in 26-23.
In de eerste minuut van het tweede kwart kwam de nieuwe aanwinst van de bezoekers, Brandon Rozzell, voor de eerste keer binnen de lijnen. Met een rake driepunter en een paar soepele drives richtte hij meteen de aandacht op zich. In Leeuwarden was men al een tijdje op zoek naar een heel gerichte versterking. Het moest een speler zijn die exact in het door coach Erik Braal gewenste profiel past en vooral een ‘outgoing’ persoonlijkheid heeft, als aanvulling op de verder wat ingetogen spelersgroep.  “Iemand ook die zich snel aanpast, met gif en energie speelt en  creatief is,” zo voegde teammanager Gert Schurer eraan toe.
Uitgerekend via Ruud Bijl van Rotterdam BC kwam Schurer met Aris op het spoor van Rozzell.  De pas vader geworden Amerikaan had na het uitblijven van een try-out voor de NBA nog geen serieuze club en stond wel open voor het begin van een profcarrière in Nederland. Afgelopen dinsdag pas arriveerde hij in Leeuwarden. En ondanks de lichte naweeën van een jetlag liet hij meteen zien een versterking te zijn. Zeker in aanvallend opzicht, want in verdedigende zin gokte hij nog teveel op een steal, zodat hij ook een paar keer eenvoudig verslagen werd.
Toch zorgde Rozzell ervoor,samen met vooral Manny Adako en Lance Jeter, dat Leeuwarden al voor rust uitliep naar 38-45. Ralf de Pagter scoorde even daarna nog inclusief bonus, maar Rotterdam keek halverwege tegen een 43-50 achterstand aan. Vooral de veertien keer balverlies voor rust, die Leeuwarden bovendien een aantal eenvoudige scores opleverden, deed Rotterdam onnodig pijn.
Vroeg in de tweede helft leek Aris heel even af te stevenen op een eenvoudige overwinning, nadat het op 45-59 was gekomen door de goed spelende Nederlander Andre Dawson. Braal: “Hij kan heel goed verdedigen dus we hadden afgesproken dat hij dat ook ging laten zien. Maar hij schoot ook twee driepunters raak.” Net zo makkelijk als Aris op voorsprong was gekomen, gaf het die echter ook weer weg. Maar dat was ook zeker de verdienste van Rotterdam, waar assistent-coach Vincent Krieger vanaf de kant constateerde dat de vechtlust weer terug was in het team.
Eerst was het de jonge Nederlandse spelverdeler Leon Williams die een driepunter voor Rotterdam binnenschoot (50-59). In de aanval erop dunkte Chip Jones een gemist schot van Williams prachtig door voor 53-59 en was het meteen weer een wedstrijd. Dat leek het helemaal tegen het einde van het kwart toen Ralf de Pagter de achterstand voor Rotterdam tot vier punten verkleinde(63-67). Het slotakkoord was toch weer voor Aris, dat via een driepunter van Adako en een score van Jeter uitiep naar 63-72.
Na een score van Rozzell voor 70-86 leek de winst voor de Friese ploeg binnen. Een driepunter en nog een gewone score voor Stefan Mladenovic verkleinde de achterstand voor Rotterdam echter tot 79-86 met nog een kleine drie minuten te spelen. Nog spannender werd het na twee benutte vrije worpen door Ralf de Pagter en een driepunter met bord van Gian Slagter. Rotterdam kwam daarmee zelfs terug tot 86-89. Een driepunter van Andrew Dawson voor 86-92, na een belangrijke aanvalsrebound van Jeter, velde uiteindelijk het vonnis over Rotterdam en zorgde voor veel opluchting aan de kant van Lasaulec-Aris.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s