Wedstrijdverslag Magixx Playing for Kidsrights – Challenge Sports/Rotterdam Basketbal College

Geplaatst: 20 februari 2012 in Wedstrijdverslag
Tags:

Zaterdag 18 februari 2012

Onze jongens hadden na de verloren wedstrijd van afgelopen donderdag teg Leeuwarden allemaal het gevoel dat er meer in had gezeten. Tegen Magixx Playing for Kidsrights heeft het team ook altijd lekkere wedstrijden. De thuisploeg had het absoluut niet makkelijk tegen het fel spelende Rotterdams team. Ondanks de groot- en atletisch spelende Wijchenaren was ons team goed bij machtte om het een vrijwel constante spannende wedstrijd te laten zijn.
Magixx gaf een voorsprong van negen punten uit handen in de eerste helft waardoor Rotterdam bij 25-19 weer in de wedstrijd zat. In de derde periode kwam Rotterdam zelfs met 49-51 voor te staan. Deze voorsprong kwam vooral door een goed spelende Nick Oudendag tot stand. Tegen zijn voormalige ploeg kende hij geen genade en moest Magixx nog flink aan de bak om niet voor de derde keer op rij te verliezen.
Met een 56-58 stand begon het laatste kwart, waarin met nog vijf minuten op de klok Magixx eindelijk afstand kon gaan nemen van de hekkensluiter van de Dutch Basketball League. De eindstand 83-74 is een beetje geflatteerd want onze jongens konden tot 3 minuten voor het eind nog in een overwinning geloven.

Topscorers:

Tyrone Sally 22 punten

Nick Oudendag 17 punten

Chip Jones en Stefan Mladenovic allebei 10 punten

De volgende wedstrijd is aanstaande donderdag; een thuiswedstrijd. De tweede wedstrijd van de kwartfinale voor de NBB beker tegen Landstede Zwolle. Aanvang: 20.00 uur in Topsportcentrum Rotterdam.