Wedstrijdverslag Challenge Sport/Rotterdam Basketbal College – Landstede Basketbal

Geplaatst: 24 februari 2012 in Wedstrijdverslag
Tags:

Wedstrijdverslag 23-2-2012 Kwartfinale NBB beker

Landstede Basketbal had een riante uitgangspositie in de terugwedstrijd van de kwartfinale van de NBB Beker. De Zwollenaren wonnen de   heenwedstrijd met 82-65 en mochten dus verliezen met maximaal 16 punten.

Probleem voor de ploeg van Herman van den Belt was dat het gevaar bij ons van heel veel kanten kwam. Met Nick Oudendag in een steeds betere vorm werd al snel duidelijk dat Zwolle niet alleen de borden beheerste. Maar liefst zes spelers zouden uiteindelijk in de dubbele cijfers komen. Ondanks zijn keelontsteking en koorts was Tyrone weer onze topscoorder van het team. Leon Williams leidde het team goed en pakte zodra dat kon zijn punten mee.

Na het eerste kwart stond het 24-16. Landstede was even niet scherp en onmiddellijk schoten we weg naar een voorsprong van twaalf punten. Dat was bij 35-23, kort voor de rust. We misten 2 vrije worpen en in plaats van 14 werd het de volgende aanval 10 punten. De Zwolse ploeg herstelde zich nog voordat de kleedkamer kon worden opgezocht tot 37-29 en had daarmee een beetje lucht. In het derde en vierde kwart bleef het verschil steeds zes tot acht punten. We speelden goed, maar hadden de tweestrijd eigenlijk al in de eerste wedstrijd verloren.

We hebben met 71-66 gewonnen van Landstede Basketball en gaan steeds beter spelen. Helaas niet genoeg voor ons om door te gaan naar de Final-4 in de competitie voor de NBB beker. De volgende thuis wedstrijden op 3, 8 en 10 Maart zijn tegen de top van de competitie en we gaan ervan uit dat dat weer leuke wedstrijden worden!

Topscorers:

Tyrone Sally met 15 punten

Leon Williams met 12 punten

Nick Oudendag en Ralf de Pagter allebei met 11 punten

Stefan Mladenovic met 10 punten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s