Impressie All Star Gala Zwolle 26 februari 2012

Geplaatst: 27 februari 2012 in Evenementen

Rotterdam Basketbal College was goed vertegenwoordigd op het All Star Gala met Leon Williams, Ralf de Pagter, Gian Slagter en Stefan Mladenovic.

Van der List beste dunker

Evenals in 2010 heeft Jeroen van der List (EiffelTowers) de dunkcontest tijdens het All*Star Gala gewonnen. Hij versloeg in de finale Amu Saaka van Landstede. 
De lange Bossche speler had daarvoor wel een barrage nodig tegen ‘thuisspeler’ Amu Saaka. In de finale, waaraan ook Landstede’s Kenrick Zondervan deelnam, kwamen beiden tot 53 punten en dus was een ‘dunk-off’ nodig.
Van der List werd de terechte winnaar. Niet alleen dunkte hij in de eerste ronde met drie (!) ballen; hij ramde de bal er ook in na een pass van achter de basket en vanaf de tweede ring in het Topsportcentrum… Voor de actie met drie ballen kreeg hij de maximale score (30) van de jury, bestaan uit Kees Akerboom sr., Cees van Rootselaar en Hein-Gerd Triemstra.
Ook zijn dunk in de barrage leverde hem ook drie tienen op en dat mocht ook wel, want om met zo’n lang lijf een bal door je benen te halen en dan snoeihard te dunken is heel knap.
 
All Stars Noord – All Stars Zuid
De traditionele All Star Game is zondag gewonnen door het team Zuid. In een vermakelijke pot basketball werd het 107-113. Frank Turner van EiffelTowers werd uitgeroepen tot MVP. 
De door het publiek en de coaches als beste gekozen basketballers hebben zich weer even mogen uitleven. In het goed bezette Landstede Topsportcentrum werd het een echte feestwedstrijd. Er werd niet of nauwelijks verdedigd en dus vlogen de dunks en de driepunters vrolijk binnen.
Assists op jezelf (via het bord voor een stevige dunk) waren popualir en werden zeer gewaardeerd door het publiek en de spelers genoten zichtbaar van de vrijheid, die ze kregen voor hun acties. Vanaf zaterdag is dat weer anders, wanneer de DBL zich opmaakt voor de eindsprint van het reguliere seizoen. 
Jason Dourisseau (Noord, GasTerra) werd topscorer in de wedstrijd met 25 punten, gevolgd door Markel Humphrey (Magixx)  van het winnende Zuid-team met 24 punten.
 
Sas wint driepunts shootout
Terry Sas van Zorg en Zekerheid Leiden heeft tijdens het All*Star Gala in Zwolle de driepuntswedstrijd gewonnen. De Leidenaar versloeg in de finale Damon Huffman van Landstede met 16-13. 
De guard van de Zwolse ploeg had kennelijk zijn kruit verschoten in de voorgaande rondes. Hij was met 16 punten de beste van de eerste ronde, waarna naast Huffman ook Lance Jeter (Lasaulec, 15), Robbie Harman (Stepco, 14) en Sas (13) overbleven.
In de halve finale kwam Huffman tot het indrukwekkende totaal van 23 punten (van maximaal 30). Jeter (16) en Harman (12) vielen af en Sas (17) ging mee naar de finale. Je hoeft in een wedstrijd maar één keer voor te staan, moet hij hebben gedacht en won de ‘schaal’ met 16 tegen 13.

All Stars Noord u23 – All Stars Zuid u23

De zuidelijke ploeg heeft zondag in Zwolle de All Star game voor spelers tot en met 23 jaar gewonnen. Het werd 97-100 met het honderdste punt van Kieran Celaire (Magixx), die ook MVP werd van deze wedstrijd.
Als jong geleerd nog altijd oud gedaan is, dan zit het wel snor met de All*Star Game over een aantal jaren. De jeugdteams (maximale leeftijd 23 jaar) deden het heel aardig en toonden aan dat ook zij heel goed weten, hoe je het publiek moet vermaken.
Was het in het verleden nog wel eens bijna een ‘gewone’ wedstrijd, dit keer vlogen de niet of nauwelijks verdedigde dunks en driepunters je om de oren.
Met 25 punten (7 uit 9 driepunters) werd Valentijn Lietmeijer van Lasaulec-Aris topscorer in deze wedstrijd, gevolgd door Mohamed Kherrazi van Zorg en Zekerheid Leiden met 20. Beiden speelden echter in het verliezende team Zuid.
Bij Noord was Kieran Celaire topscoeer met 18 punten, gevolgd door zijn clubgenoot Craig Osaikwuwuomwam (16), Joost Padberg (Stepco BSW) en Stefan Mladenovic (Rotterdam) met 14.

Bron: www.basketballeague.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s