Wedstrijdverslag 3 maart tegen GasTerra Flames Groningen

Geplaatst: 4 maart 2012 in Wedstrijdverslag

Met opgeheven hoofd verloren

Onze jongens begonnen niet al te sterk aan deze partij. De verdediging van Groningen was fysiek en de tegenstander  mocht  veel van het arbitrale trio. Na het eerste kwart stond het al 6-16 voor de Groningse ploeg van coach Hakim Salem. David Bell moest na 4 minuten spelen het veld verlaten met last van zijn rug. Hij zou niet meer terugkeren en daar hadden we een beetje mazzel bij. We konden in het tweede kwart iets meer weerstand bieden, al liepen de Groningers nog iets verder uit. Vincent Krieger speelde nuttige minuten en met een driepunter en enkele assists nam hij het voortouw waaruit bleek dat onze jongens de hoop nog niet hadden opgegeven. Met 18-34 op het scorebord gingen de teams rusten.

In het derde kwart kwamen de Rotterdamse mannen van Coach Randy Wiel terug in de wedstrijd; het kwart werd met 24-16 gewonnen met een sterk spelende Tyrone Sally. Ook Leon Williams speelde goed en er werd na dertig minuten spelen een 42-50 stand bereikt. In de laatste tien minuten wist Rotterdam het nog echt spannend te maken. Chip Jones schoot er enkele punten in en onze verdediging maakte de Groningse aanval wanhopig. Nick Oudendag had vele rebounds én de lange mannen van Groningen goed onder druk. In het 4e kwart was de achterstand met 6 minuten te gaan, nog maar 3 punten in Gronings voordeel. Er volgde een periode waarin beide teams veel fouten maakten met balverlies maar de scores bleven op en neer gaan. Met nog twee minuten te gaan was het 54-56. En met nog 1 minuut op de klok kwam de ploeg van Coach Randy Wiel op gelijke hoogte; 56-56.

Bryan Defares maakte vervolgens eigenhandig een einde aan de aspiraties van Rotterdam. De Amsterdammer kreeg een fout mee en scoorde een van de twee vrije worpen (56-57). Vier seconden voor tijd viel een goed verdedigd schot  letterlijk in zijn handen onder de ring en bezegelde hij met een tweepunter de 56-59 winst.

Doordat Tyrone de aanval voor de laatste aanval door zijn enkel was gegaan, kreeg hij de gelijkmakende vrije driepunter niet lekker uit zijn handen en verloren we deze spannende wedstrijd met opgeheven hoofd. In een goed gevulde topsporthal bleef de teleurstelling niet lang hangen omdat  iedereen zag dat we gevochten hadden en het aan een beetje geluk ontbrak.

Het was een spannende en soms spectaculaire wedstrijd. Dat nemen we mee naar aanstaande donderdag! We spelen dan tegen de Eiffel Towers om 20.00 in het Topsportcentrum.

Topscorers Rotterdam Basketbal
Tyrone Sally – 17 punten
Daniel Chip Jones – 15 punten
Nick Oudendag – 11 punten
Leon Williams – 7 punten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s