Overwinning voor Den Bosch

Geplaatst: 9 maart 2012 in Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Rotterdam Basketbal College vs EiffelTowers Den Bosch

8 maart 2012

EiffelTowers Den Bosch wist vanavond in het Topsportcentrum met 56-85 te winnen van ons Rotterdamse team. We hoopten dat we na de bijna winst tegen GasTerra Flames vorig weekend ook tegen EiffelTowers een goed resultaat zouden kunnen neerzetten, maar helaas pakte deze avond minder rooskleurig voor ons uit.

De ploeg uit Den Bosch had maar heel even nodig om de zaken duidelijk te maken. Na een paar minuten al haalde Randy Wiel onze mannen naar de kant voor een time out, want na een driepunter van Kees Akerboom was het 2-14. Na tien minuten was het 11-23 na een driepunter in de buzzer van Rogier Jansen. Omdat Nick Oudendag een schop aan de basketstellage gaf, werd er na het signaal een technische fout gegeven. Het tweede kwart begon daarom met twee vrije worpen en na een driepunter van Jansen was het direct 11-28.
Halverwege de wedstrijd stond het 27-48 voor de ploeg van coach Roaul Korner.

Drie Bosschenaren waren flink op dreef. Tai Wesley scoorde 21 punten, pakte 8 rebounds, gaf 8 assists en pakte 3 steals. Stefan Wessels scoorde 20 punten, pakte 9 rebounds, gaf 3 assists en had 3 blocks en Rogier Jansen maakte 14 punten en gaf 5 assists.
Peter van Paassen speelde na zijn blessureleed weer enkele minuten mee bij de Bosschenaren en schoot twee vrije worpen raak. Frank Turner speelde niet mee bij Den Bosch; hij zit in de Verenigde Staten vanwege familie-omstandigheden.

In de tweede helft schakelde Den Bosch een tandje terug en liet Raoul Korner zijn jongere spelers ook spelen. Via 40-63 na dertig minuten werd het uiteindelijk 56-85 door driepunters van Steenvoorde en Wessels van EiffelTowers.
Rotterdam blijft laatste in de heren eredivisie en EiffelTowers; hiermee heeft Den Bosch één nederlaag meer geleden dan de nummers één en twee van de Dutch Basketball League: ZZ Leiden en Gasterra Flames.

Na aanstaande zaterdag tegen ZZ Leiden nog maar drie uitwedstrijden voor onze mannen en coach Randy Wiel: Zwolle, Leeuwarden en Groningen.

Topscorers Rotterdam Basketbal College:
Nick Oudendag met 15 punten
Chip Jones met 12 punten
Tyrone Sally met 9 punten
Stefan Mladenovic met 8 punten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s