Wedstrijdverslag laatste thuiswedstrijd van onze mannen

Geplaatst: 11 maart 2012 in Wedstrijdverslag

Rotterdam Basketbal College-Zorg en zekerheid Leiden, 10 maart 2012

Voor Rotterdam Basketbal College duurde de wedstrijd zaterdagavond een helft te lang. De wedstrijd werd met 59-82 verloren, maar met de rust stond de thuisploeg nog met 35-34 voor. Door een matige derde kwart en sterk verdedigen van ZZ Leiden kon Rotterdam de voorsprong niet vasthouden.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Rotterdam Basketbal College leek er even een stunt in de lucht te hangen. In het eerste kwart kon de thuisploeg goed bijblijven, na een furieus begin stonden de bezoekers uit Leiden vrij snel met 4-12 voor, maar een score met bonus van Leon Williams, een driepunter van Ralf de Pagter en een score van Nick Oudendag hielden het verschil binnen de perken: 12-14.

Het tweede kwart was de Tyronne Sally show. De Amerikaan eiste de hoofdrol op en maakte twaalf punten op rij: 26-23. Pas toen, bijna zes minuten en 12 punten achtereen later, maakte Chip Jones een einde aan de ‘Sally-streak’. Met twee vrije worpen maakte hij 28-23 en was het door zeer matig verdedigen van Leiden gewoon goed wat de thuisploeg liet zien. Leiden kwam terug in de wedstrijd door vrije worpen van Jevohn Shepherd en een score van Hilliman. Een steal en dunk van Boxley naar 30-34 leken Leiden met een voorsprong de rust in te gaan. Maar met scores in de buzzer van Gian Slagter en op slag van rust van Tyronne Sally gaven Rotterdam bij de rust een verdiende voorsprong: 35-34.

Tot aan de helft van het derde kwart wist de ploeg van coach Randy Wiel de voorsprong te behouden, daarna viel de aanval stil en Leiden ging steeds beter spelen. Dat kwam vooral door de aangetrokken verdediging van Leiden waardoor oa. Onze center Nick moeilijk de bal in handen kreeg. De run van Leiden werd ondersteund door het arbitrale trio die regelmatig vertwijfelende blikken op de gezichten van alle aanwezigen met hun beslissingen toverden. De cijfers van de derde kwart zijn genadeloos: 6-28 en drukten alle hoop op een goed resultaat de kop in. Jammer want tot aan de rust was Rotterdam gelijkwaardig aan Leiden. Bij Leiden zorgden Worthy de Jong en Seamus Boxley samen voor bijna alle punten. Met de 41-62 stand op het bord was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

In het vierde kwart werd over en weer nog wel gescoord, maar Rotterdam kwam niet meer dichterbij. De eindstand valt met 59-82 wat geflatteerd uit en werd eigenlijk alleen veroorzaakt door een zwakke derde kwart. Schrale troost zou kunnen zijn dat Tyronne Sally topscoorder van de wedstrijd werd met 22 punten.

Topscorers Rotterdam Basketbal College:

Tyrone Sally: 22 punten

Nick Oudendag: 14 punten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s