RBC organiseert i.s.m Basketbal Academy Rotterdam Coach clinic

Geplaatst: 22 maart 2012 in Evenementen

Uitdagende Coach clinic op tweede paasdag in Rotterdam

Op zondag 8 april zal er een klein maar mooi toernooi plaatsvinden in de Alexanderhal in Rotterdam. Naast de Eredivisie U16 teams van Harlem Lakers, Zwolle, UBALL en Rotterdam Basketbal zal ook het U16 team uit Badalona (Spanje) deelnemen. Als afsluiting op dit basketbalweekend met een internationaal karakter organiseert Rotterdam Basketbal in samenwerking met de Basketball Academy Rotterdam een coach clinic op tweede paasdag, 9 april. Het doel van deze clinic is om talentontwikkeling als centraal thema aan te houden en cruciale teaching points over te brengen die voor zowel beginnende coaches als voor gevorderde coaches interessant zijn.
De clinic zal plaatsvinden in de Alexanderhal.  Het eerste deel zal worden verzorgd door Arjan de Bruin, huidig coach van BC Vlissingen in de eerste divisie met ruime ervaring als eredivisiecoach (Transol Rotterdam-Zuid) en als scout bij de Boston Celtics. Het tweede deel zal worden verzorgd door Kostka Parlade-Galindez, een Spaanse jeugdcoach uit Badalona, die naast zijn ervaring als speler in de Spaanse eredivisie een verleden heeft als coach in het Spaanse, Russische en Nederlandse (jeugd)basketbal, onder andere als assistent-coach bij het Nederlands Team U16 en U18 in de periode 2003-2005.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.30-17.00:    Inloop in de kantine
17.00 – 18.20: Arjan de Bruin: Integreren van essentiële fundamentals en verdediging in uitdagende drills.
Pauze
18.35 – 20.00 Kostka Parlade-Galindez: How to plan and develop your team tactics with a focus on talent development (Clinic is in het Engels).
20.00 – 20.30 Uitloop in de kantine

U bent van harte uitgenodigd en kunt zich opgeven via ons emailadres: info@rotterdambasketbal.nl. Er zijn geen kosten aan deelname aan de clinic verbonden.

Advertenties
reacties
  1. Jan Prins schreef:

    Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s