Klinkende overwinning in Zwolle

Geplaatst: 25 maart 2012 in Wedstrijdverslag

Landstede Basketbal – Rotterdam Basketbal College, 24 maart 2012

Rotterdam Basketbal College heeft in Zwolle overtuigend gewonnen van Landstede Basketbal: 72 -84. Een verdiende overwinning voor de mannen van Randy Wiel en alweer de zesde nederlaag op rij voor Landstede.

Landstede Basketbal, die spelers als Huffman, Maddox en Zondervan moesten missen, begon goed aan de wedstrijd, maar toch was de voorsprong in het eerste kwart voor Rotterdam Basketbal College met scores Tyrone Sally en Srdjan Mladenovic: 11-14. Rotterdam moest het overigens stellen zonder aanvoerder Chip Jones.

In de tweede kwart brak een rommelige fase aan waar beide team veel balverlies leden. Alleen Tyrone Sally bleef schotvast met 16 punten in de eerste helft waarvan een paar buzzer beaters. Zeer frustrerend voor de Zwollenaren om na 23 seconden goed verdedigen toch nog een score tegen te krijgen. En het had duidelijk zijn uitwerking op het team van Landstede. Met rust had Rotterdam een riante voorsprong: 21-32.

Het derde kwart startte Nick Oudendag sterk met een aantal mooie scores zodat de defense van Zwolle zich ook op hem moest concentreren. Ralf de Pagter kon niet veel goed doen bij het matig leidende arbitrale trio en zat met vijf fouten snel op de bank. Zwolle bleef aandringen maar de voorsprong van Rotterdam kwam geen moment in gevaar.

In de vierde kwart namen onze bankspelers hun taak serieus. Vincent Krieger en Rogillio Sewrattan waren stabiel en zeker op de guardpositie en Srdjan Mladenovic gooide zijn vrije worpen onder druk erin. Zwolle zette nog een keer aan om het gat van 10 punten te dichten, maar het mocht niet meer baten. Nick Oudendag had een aantal belangrijke rebounds en dito aanvallende acties. Sam de Haas schoot twee driepunters achter elkaar raak, hij scoorde in totaal tien punten. Leon Williams verzilverde alle vier zijn vrije worpen en Gian Slagter had naast zijn verdedigende stops ook scorende inbreng toen Zwolle met meer druk naar voren ging spelen om de bal te bemachtigen. Samen brachten ze de eindstand op 72-84.

Uitblinker aan de kant van Rotterdam was weer Tyrone Sally met een score van 23 punten. Een opsteker voor Rotterdam Basketbal College die als team speelden en verdiend hebben gewonnen.

Topscorers Rotterdam Basketbal College:

Tyrone Sally 23 punten
Nick Oudendag 14 punten
Stefan Mladenovic 12 punten
Sam de Haas 10 punten
Leon Williams 8 punten
Srdjan Mladenovic 6 punten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s