Oefenwedstrijd Rotterdam Basketbal College – Aarnoudse/Binnenland

Geplaatst: 3 april 2012 in Wedstrijdverslag

In verband met de landelijke bekerfinales in Almere speelden de twee hoogst spelende teams uit de regio Rotterdam een oefenwedstrijd. Ondanks aardig spel en goede punten van Aarnoudse/Binnenland werd het een duidelijke overwinning voor de Eredivisionist, Rotterdam Basketbal College: 69-58.

Rotterdam Basketbal College zette in het eerste kwart de toon door strak te verdedigen en aanvallend direct het verschil te maken. Stefan Mladenovic gooide er 7 punten in. Binnenland moest duidelijk even wennen aan het tempo en de verdedigende druk: 18- 7.

Na een puntloze periode met veel balverlies aan beide kanten herpakte Binnenland zich. Maar aan het eind van de tweede kwart kreeg Binnenland minder dan ze verdienden. Het verschil bleef tien punten: 34-24.

Tijdens de rust zorgde de brassband ABC voor de muzikale afleiding.

Na de rust begon Tyrone Sally zich met de score te bemoeien. Hij zorgde er persoonlijk voor dat de wedstrijd nooit een wedstrijd werd en dat Binnenland de hoop op een overwinning kon laten varen. Sally gooide er tien punten in, waaronder twee driepunters. Het verschil liep op naar zestien punten: 57-41.

De vierde kwart werd getekend door zeer rommelig spel van beide kanten. Met zelfs een periode van vier minuten waarin niet werd gescoord. Binnenland richtte zich nog één keer op, mede door een slappere verdediging van Rotterdam. Maar de voorsprong van Rotterdam was zo groot dat de overwinning geen moment in gevaar kwam: 69-58.

Topscorers:

Rotterdam Basketbal College
Tyrone Sally: 22 punten.
Stefan Mladenovic: 13 punten.
Nick Oudendag: 10 punten.

Binnenland
Sjoerd van Vlisteren: 10 punten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s