Lasaulec Aris – Rotterdam Basketbal College

Geplaatst: 10 april 2012 in Uncategorized, Wedstrijdverslag

Rotterdam Basketbal College kon afgelopen maandag geen vuist maken tegen Lasaulec Aris. Rotterdam speelde hele wedstrijd met een volledig Nederlandse bezetting. Vooral de geblesseerde Tyrone Sally werd gemist. In Leeuwarden werd het 85-61.

 

 

In het openingskwart werd het ontbreken van Tyrone Sally gecompenseerd door Leon Williams en Ralf de Pagter. Samen waren zij goed voor 15 van de 17 Rotterdamse punten. De rol van De Pagter was met zeven punten daarna uitgespeeld. Leon Williams toonde met zijn 13 punten maar vooral zijn vier prima assists aan onder leiding van Randy Wiel grote stappen te hebben gezet. Toch liep Lasaulec in het eerst kwart uit tot 26-17.

In het tweede kwart stapte Rotterdam over op een zoneverdediging. Hierdoor kreeg Lasaulec meer ruimte en vooral Tjoe de Paula vond regelmatig de vrije man. Bij Rotterdam liep Ralf de Pagter een heupblessure op. Hij kon de wedstrijd wel uitspelen, maar kwam niet meer tot scoren. In combinatie met het ontbreken van het scorende vermogen van Tyrone Sally was het grootste deel van de slagkracht van Rotterdam weg: 45-30.

Chip Jones viel in het derde kwart uit met een polsblessure. Toch kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd (21-17): 66-47.

De belangrijkste rollen aan Rotterdamse zijde weggelegd voor Nick Oudendag met een mooie double-double (17 punten en 10 rebounds) en Stefan Mladenovic, die met vijf driepunters en in totaal twintig punten, uitgroeide tot topscoorder van de wedstrijd. Maar voor de einduitslag mocht dat niet baten: 85-61.

Aanstaande zaterdag speelt Rotterdam de laatste wedstrijd van het seizoen uit in Groningen tegen GasTerra Flames. Chip Jones is langdurig uitgeschakeld met een polsblessure, maar waarschijnlijk kan Tyrone Sally weer spelen. Laten we hopen op een positieve afsluiting van het seizoen.

Topscorers Rotterdam Basketbal College:

Stefan Mladenovic: 20 punten
Nick Oudendag: 17 punten
Leon Williams: 13 punten
Ralf de Pagter: 7 punten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s