Rotterdam strijdend ten onder in Groningen

Geplaatst: 15 april 2012 in Wedstrijdverslag

Rotterdam Basketbal College heeft het seizoen niet met een overwinning kunnen afsluiten. In een uitverkocht MartinPlaza werd de laatste wedstrijd tegen GasTerra Flames verloren met 67-53.

Rotterdam begon sterk aan de wedstrijd, kon het eerste kwart goed bij blijven en kwam zelfs voor te staan(7-12), vooral door een goed spelende Nick Oudendag. Maar het was GasTerra Flames die uiteindelijk het eerste kwart naar zich toe trok: 14-13.

Tijdens het tweede kwart gaven de Flames even gas waardoor het met rust 37-23 stond. Dat bleek een onoverbrugbare voorsprong.
Het vierde kwart was nog wel voor Rotterdam (12-16) dat de moed niet liet zakken, maar het mocht niet meer baten: 67-53.

Toch kan coach Randy Wiel na afloop tevreden terug kijken op de wedstrijd. Door de afwezigheid van Tyrone Sally en Chip Jones moesten Nick Oudendag en Ralf de Pagter de volle veertig minuten spelen. En dat deden ze uitstekend (Oudendag 23 punten, De Pagter 11 punten). Reboundend kwamen ze met 54-31 echter duidelijk te kort tegen de Groningse lange mannen.
‘En door rebounds te pakken win je wedstrijden’ doceerde Wiel, die daarbij zijn grote waardering uitsprak voor GasTerra Flames speler Sergio de Randamie. ‘In het jaar dat ik kampioen werd met Eiffel Towers (2006) had iedereen het over Leon Rodgers, maar het was door het reboundende werk van Joachim Gomes dat wij toen de titel pakten’, aldus de enthousiast vertellende Wiel na afloop.

Hij blikte ook al even terug op het Rotterdamse seizoen. ‘Het was belangrijk dat Oudendag er in januari bij kwam. Hij bracht de lengte die wij nodig hadden. Als team zijn we steeds beter geworden. Probleem is alleen dat alle teams beter zijn geworden en het verschil zelfs iets groter werd’.

Stefan Mladenovic, de grote uitblinker voor de Rotterdammers vorige week in Leeuwarden, kon in “zijn eigen” Martiniplaza niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. ‘Als Stefan hier speelt wil hij teveel dingen alleen doen en dat werkt niet’, analyseerde Wiel het spel van zijn pointguard.

Topscorers Rotterdam Basketbal College:

Nick Oudendag: 23 punten
Ralf de Pagter: 11 punten
Leon Williams: 7 punten
Stefan Mladenovic: 5 punten
Gian Slagter: 5 punten

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s