P e r s b e r i c h t

Geplaatst: 20 mei 2012 in Uncategorized
Tags:, , ,

Schrijer, De Held en Koorneef bestuurslid Rotterdam Basketbal College
Bestuurlijke toppers gaan basketbal in Rotterdam op de kaart zetten

Rotterdam,  18 mei 2012 – Rotterdam  Basketbal College heeft haar nieuwe bestuur gepresenteerd. Dave de Held (Kantoordirecteur Rabobank Rotterdam) is benoemd tot voorzitter. Hij wordt gesteund door de eveneens  nieuwe bestuursleden Dominic Schrijer (oud-wethouder Sociale Zaken in Rotterdam en nu consultant) en Cees-Willem Koorneef (Havenbedrijf Rotterdam). In het bestuur hadden al zitting oud-wethouder Onderwijs van de gemeente Rotterdam Leonard Geluk (voorzitter college van bestuur ROC Midden Nederland) en Marjolijne Lewis, (directeur stichting Mee en oud-wethouder Spijkenisse). Paul de Vos trad terug als voorzitter maar blijft wel lid van het bestuur van Rotterdam Basketbal College en voorzitter van de vereniging. Bij de samenstelling van het nieuwe bestuur is Rotterdam Basketball College begeleid door TSMO, adviesbureau op het vlak van human resource management.

De bestuursleden gaan uitvoering geven aan het strategisch plan van Rotterdam Basketbal College. De kern van dit plan omvat drie zaken: topsport, opleiding en maatschappelijke verbinding. Rotterdam Basketbal College wil meedoen in de Eredivisie met een team van jonge spelers die de best denkbare basketbal-opleiding krijgen, maar daarnaast een opleiding volgen bij een van de zes grote Rotterdamse Onderwijsinstellingen (Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool InHolland, ROC Zadkine, Scheepvaart en Transport College en Albeda College). Daarnaast zet Rotterdam Basketbal College sport in om jongeren (jongens en meisjes) meer te laten bewegen, samenwerken en samenspelen te stimuleren en obesitas te bestrijden. Dit gebeurt onder meer via clinics op scholen.

Scheidend voorzitter Paul de Vos: ”Ik ben enorm blij dat deze mensen zich in gaan zetten om onze doelen te realiseren. Het is een mooie mix van mensen met bestuurlijke en bedrijfsmatige ervaring. Zij beschikken ook stuk voor stuk over een sterk netwerk in de stad wat zeker gaat helpen om de maatschappelijke doelen te realiseren en het topbasketbal in Rotterdam duurzaam mogelijk te maken.”

Rotterdam Basketbal College eindigde dit jaar onder leiding van Randy Wiel als achtste en laatste in de eredivisie. Volgend jaar verwacht de club zich aanzienlijk te verbeteren.

Advertenties
reacties
  1. Zoran schreef:

    Heel veel succes en hopelijk meer transparentie dan tot nu toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s