Rotterdam Basketbal College heeft selectie rond

Geplaatst: 26 september 2012 in Uncategorized
Tags:,

Rotterdam, 25 september 2012 — Rotterdam Basketbal College heeft de selectie voor het komende seizoen rond. Coach Randy Wiel die als teammanager hulp gaat krijgen van Hesley Matroos, krijgt voorlopig de beschikking over een selectie van acht Nederlandse spelers en twee Amerikanen.

Rotterdam Basketbal College heeft de filosofie om een team van jonge studerende Nederlandse talenten te laten deelnemen aan de Nederlandse Eredivisie aangevuld met een aantal ervaren krachten. Dit zou de basketbalvereniging met een aantal jaren weer een play off plaats op moeten gaan leveren.  Rotterdam Basketbal College gaat dit seizoen starten met Chip Jones, Gian Slagter en Michael Kok (vorig seizoen Rotterdam Basketbal College),  Ivan Filipan (afkomstig van Eiffel Towers), Don Rigters (junior college Pensacola, Verenigde Staten), Matthew Otten (Liverpool Mersey Tigers, UK), Rik Pijp (Gasterra Flames U20) en Ryan Merkx (ZZ Leiden).  Zij krijgen versterking van de Amerikaanse point guard Anthony Sally – de broer van Tyronne Sally, die vorig jaar bij Rotterdam Basketbal College speelde en de Amerikaanse center Lamarcus Lowe. Het team zal aangevuld worden met talenten uit het tweede team die dit jaar ook een kans gaan krijgen.

Sally kreeg zijn opleiding bij Western Kentucky University. Vorig jaar speelde hij in een van de kleine Amerikaanse profcompetities bij Richmond Elite. Lowe komt rechtstreeks van Detroit Mercy University.

Een aantal van de Nederlandse spelers zal ook uitkomen voor het tweede team van Rotterdam Basketbal College dat uitkomt in de promotiedivisie.

Zaterdag 13 oktober speelt Rotterdam Basketbal College om 20.00 uur haar eerste thuiswedstrijd tegen DH Kings uit Den Helder. Alle Rotterdammers zijn dan welkom om tegen een symbolische prijs van €2 in het Topsportcentrum naast De Kuip te komen kijken hoe ver dit nieuwe team is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s