COMPETITIE BEGINT TE VROEG VOOR ROTTERDAM BASKETBAL COLLEGE

Geplaatst: 8 oktober 2012 in Uncategorized
Tags:, , , , ,

Rotterdam kon pas laat met de voorbereidingen op seizoen 2012-2013 beginnen en had daarbij ook nog eens de pech met het aantrekken van twee Amerikaanse spelers. De point-guard, Anthony Sally, werd bij de medische keuring afgetest vanwege een scheurtje in zijn meniscus. De 2.10 meter lange center, Anthony Lowe, werd overvallen door heimwee. Het bestuur heeft uitgebreid met hem gesproken, maar de conclusie was dat het niet laten ingaan van zijn contract de beste oplossing was.

Dat het met acht spelers zonder de Amerikanen moeilijk zou worden zaterdagavond in Leeuwarden, was vooraf wel duidelijk. Een zeer jonge ploeg, waarvan slechts drie spelers eredivisie-ervaring hebben, trad aan tegen een sterk Aris Leeuwarden dat vier Amerikanen opstelde.

Rotterdam Basketbal College heeft vijf spelers van 20 jaar in de selectie Hussein Addow, Rik Pijp, Ivan Filipan, Don Rigters en Ryan Merkx. Gian Slagter is 21 jaar, Matthew Otten (30) en Chip Jones (33) zorgen voor de ervaring in de ploeg. Maar dat was natuurlijk niet genoeg om serieuze tegenstand te bieden. Bij de rust was het al 54-30 en was  Matthew Otten reeds met een volle straflijst naar de kleedkamer gestuurd. Vier Rotterdamse rookies hadden al wel de eerste eredivisiepunten achter hun naam staan.

Uiteindelijk liep Rotterdam Basketbal College tegen de grootste nederlaag uit de eigen eredivisiegeschiedenis aan: 120-64. Daarmee werd het oude negatieve record uit seizoen 1992-1993 (in Den Bosch tegen Canoe Jeans EBBC 103-59) ‘verbeterd’.

Toch zag coach Randy Wiel lichtpunten in zijn team. Ivan Filipan scoorde 18 punten en de nestor van de ploeg, Chip Jones, liet 16 punten noteren. Ook Rik Pijp deed verdienstelijk mee.

Rotterdam zal tijd nodig hebben. Deze week arriveren een nieuwe pointguard en een nieuwe center; zij zullen nog niet speelgerechtigd zijn voor de wedstrijden van deze week (dinsdag uit tegen Stepco Weert en zaterdag thuis tegen Den Helder Kings) maar met deze versterking in de studentenploeg van Rotterdam zal Leeuwarden het de volgende keer veel minder eenvoudig hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s