Rotterdam Basketbal College compleet én jong.

Geplaatst: 17 oktober 2012 in PR, Wedstrijdverslag
Tags:, ,

Afgelopen zaterdag maakt Anthony Miles (22) zijn debuut in Rotterdam en maandag voegde Cameron Echols (31) zich bij het team. Met deze buitenlandse inbreng op twee strategische posities (guard en center) zal coach Randy Wiel gaan proberen een betere prestatie neer te zetten dan vorig seizoen.

Het team is hiermee compleet. Naast de twee Amerikanen heeft Randy de beschikking over zes spelers van 20 jaar: Ivan Filipan, Rik Pijp, Ryan Merkx, Hussein Addow, Don Rigters  en Michael Kok. Gian Slagter is een jaar ouder. De ervaring komt naast Echols van Matthew Otten (30) en aanvoerder Chip Jones (33). Bogdan Lucic (22) maakt de selectie van twaalf compleet. Rotterdam zou met dit team weleens het jongste eredivisieteam ooit in de Eredivisiecompetitie kunnen zijn.

Daarbij volgen negen spelers een studie in de stad en dat past dan in het strategisch plan van de club dat inzet op talent binnen én buiten het veld.

In de eerste twee wedstrijden liet Rotterdam met uitsluitend Nederlandse jongens twee gezichten zien. In Leeuwarden vertrok de ploeg met een negatief clubrecord (120-64), maar drie dagen later in Weert wonnen de studenten zeer verrassend van Weert (65-69). In de eerste thuiswedstrijd, met een snelle Miles die één keer getraind had, was Den Helder Kings de bovenliggende partij (72-84).

Randy Wiel was niet ontevreden: “Er is hard gewerkt, maar het gebrek aan ervaring en reboundkracht braken ons op. Met de komst van Echols zou op beide punten een verbeterslag moeten worden gemaakt.” Voor de camera van Radio Rijnmond zei hij verder over zijn versterking: “We zijn niet meteen de Lakers, maar gaan echt wel meer rebounds pakken.”

Rotterdam gaat twee zware wedstrijden tegemoet. Aanstaande zaterdag treedt de ploeg aan in Groningen en op zaterdag 27 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden.

Advertenties
reacties
  1. tacitus schreef:

    Ik heb er vertrouwen in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s