Wedstrijdverslag: Gasterra Flames vs. Rotterdam Basketbal College.

Geplaatst: 21 oktober 2012 in Wedstrijdverslag
Tags:,

De persconferentie na de wedstrijd was vermakelijker dan de wedstrijd zelf. Interessant was deze ook. Welke verklaringen hadden de heren Wiel (coach Rotterdam) en Salem (coach Groningen) voor het verloop van de wedstrijd?

De thuisploeg won na een redelijke eerste helft uiteindelijk een, van hun kant matige wedstrijd, met 73 – 68.

Kwartstanden:1. 27 – 132. 47 – 23 (20 – 10)3. 64 – 48 (17 – 25)4. 73 – 68 (9 – 20)Maurice Miller, de Amerikaanse point-guard van Flames, deed niet mee i.v.m. een knieblessure. Mogelijk is er sprake van een scheurtje. Hij heeft nu een week rust gekregen. A.s. maandag wordt hij opnieuw “gekeurd”. In theorie zou het nog een week kunnen duren voor hij weer fit is.Randy Wiel omschreef de nervositeit van zijn spelers in de eerste helft, luister maar naar de persconferentie (de link staat elders op de site!) als wat een hert voelt als hij gevangen wordt in de koplampen van een auto. Grote Bambi-ogen van schrik.
Diens point-guard, Anthony Miles, deed me denken aan het seizoen dat Chris McGuthrie, de Mighty Mouse, speelde voor Rotterdam. Niet qua speelwijze maar wel qua inbreng. Toen, met alle respect, had Rotterdam een middelmatige ploeg maar McGuthrie maakte vele punten en zo wist de ploeg het veel tegenstanders lastig te maken. Ook Groningen in de oude Evenementenhal.Hakim Salem gaf in een interview voor het internet-tv-kanaal van de club aan dat deze wedstrijd op het juiste moment was gekomen. (Zie link post-game interview!) Verder somde hij op wat er in zijn beleving goed en minder goed ging. Hij sprak onder andere over de ‘mindset’. Komt dat ons bekend voor?
Fans waren teleurgesteld over wat er geboden werd maar kijk je als coach: hier leert de ploeg veel meer van dan wanneer, zoals werd verwacht, met 30 of 40 punten verschil was gewonnen. Verwacht omdat Aris thuis met 120 – 64 had gewonnen van Rotterdam. Weliswaar speelde Anthony Miles toen niet mee, maar toch …
Nu weet je als coach dat de ploeg scherp en gretig moet zijn. Anders win je nipt van een laagvlieger. En, als je ook zo zwak speelt tegen een topploeg (zo mag Leiden toch wel beschouwd worden?), dan verlies je met 20 punten.
Rotterdam basketbal college is heel duidelijk een leerschool voor jonge basketballers. Verder vormen de basketballers een groep jongemannen die zich bezighoudt met maatschappelijk welzijn.

Groningen doet op dat vlak ook regelmatig wat. Maar het eerste team is, ondanks 2 plekken voor jeugdspelers (gisteravond waren dat Eric Peutz en Bennie van der Reijden), minder een opleidingsinstituut. Toch zijn spelers als Dimeo van der Horst, Jessey Voorn en Thomas Koenis nog lang niet klaar met hun ontwikkeling tot topspeler. Waarmee ik geenszins bedoel dat ze niet goed speelden over de gehele wedstrijd bezien. En kijk je naar het seizoen tot nu toe dan zou je denk ik helemaal niet mogen spreken van zwak spel. Deze mannen moeten binnen nu en een paar jaar de kern gaan worden van het Nederlands team.
Voor de wedstrijd werd er gevraagd om 1 minuut stilte, ter nagedachtenis aan een wijlen vrijwilliger. Blijkbaar weten mensen heden ten dage niet wat het is om stilte te betrachten. Het wordt wel hoog tijd dat de club dat a-sociale gedrag eens keihard gaat aanpakken! Geklapper met stoelen, gelach, gepraat en gejank tijdens een zeer korte periode waarin een beetje medeleven wordt gevraagd. Ook als je niets hebt met de overledene behoor je het fatsoen te tonen om stil te zijn!

Emile Chang

bron: www.ibasketball.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s