Wethouder krijgt nulnummer ‘maatschappelijk ondernemen’

Geplaatst: 23 februari 2013 in PR
Tags:, ,

Wethouder Antoinette Laan samen met voorzitter Dave de HeldROTTERDAM – De basketbalclub Rotterdam Basketbal is meer dan een basketbalvereniging. Wethouder Antoinette Laan heeft gisteravond een nulnummer in ontvangst genomen van de gids ‘maatschappelijk ondernemen’. Daarin toont de club met welke zaken zij zich bezighoudt naast de basketbalsport.

De wethouder kreeg de gids van stichtingsvoorzitter Dave de Held in de rust van de wedstrijd in de eredivisie tussen Rotterdam Basketbal College en regerend landskampioen EiffelTowers uit Den Bosch in het Topsportcentrum Rotterdam. In het blad valt te lezen welke projecten de club uitvoert buiten het ‘gewone’ basketbal.

Al vanouds her draait Rotterdam Basketbal, vroeger ook bekend als het bijna zestig jaar geleden opgerichte AMVJ Rotterdam (en sponsornamen Gunco, IdeTrading, de Schiestreek en Challengers), tal van projecten op maatschappelijk gebied. Opvang van buitenlandse jongeren en hulp bij het inburgeren, steun bij het oprichten van schoolsportverenigingen en het geven van basketbalclinics. Tegenwoordig is daar ook G-basketbal bijgekomen en recentelijk nog deelname aan de actie van het ministerie van Justitie tegen geweld en overvallen.

De gids wordt binnenkort verspreid in Rotterdam. Voor diverse projecten wordt nog geld gezocht om deze op de juiste wijze te kunnen uitvoeren. Voorzitter De Held is daarvoor bereikbaar via info@rotterdambasketbal.nl.

Bij de foto: Wethouder Antoinette Laan verzorgt de sprongbal voor de wedstrijd Rotterdam Basketbal College tegen regerend landskampioen EiffelTowers uit Den Bosch.

Bron: Dichtbij.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s