Rotterdam Basketbal 2 spreekt zijn ambitie uit en gaat voor de Final 4!

Geplaatst: 5 september 2013 in Uncategorized

naamloos
De Rotterdammers eindigden vorig seizoen als 7de in de promotiedivisie. “We hebben het vorig seizoen redelijk goed gedaan. Tot vier a vijf wedstrijden voor het einde van de competitie hadden we nog kans op deelname aan de Final Four”, aldus Armand Salomon. “Vorig jaar is het dus net niet gelukt.” Komend seizoen moet dat veranderen en wil de ploeg minimaal één plekje hoger eindigen dan die 7de plaats van afgelopen jaar. “We willen minimaal bij de top 6 eindigen en hebben de ambitie om ons voor de Final Four te plaatsen.”

Opleidingsteam

Veel basketballiefhebbers zullen bij Rotterdam Basketbal niet direct aan het tweede team denken. “Dat is jammer, maar natuurlijk niet zo vreemd. We zijn een typisch tweede team. Een echt opleidingsteam. Je kunt als tweede team nog zoveel eigen filosofie hebben, maar je zult je toch moeten schikken naar wat de hoofdcoach wil. Natuurlijk zijn we eigenwijs genoeg voor eigen inbreng, maar qua aanpak waren we vorig jaar bijvoorbeeld een eerste kopie van Randy Wiel.”

Qua samenstelling van het team kan het soms lastig zijn dat je in de schaduw van het eerste team staat. “Tot een week geleden wist ik nog niet welke spelers ik tot mijn beschikking had”, lacht hij. “We zijn het eerste opleidingsteam en dat wordt binnen de club gezien als vlaggenschip. Je bent dan ook zeker geen ‘mislukkeling’ als je bij ons in het tweede team speelt. Dat beeld hebben sommige mensen nog wel. Als je na de U16, U18 en U20 niet direct naar het eerste team gaat, dan kom je bij ons in het opleidingsteam. Het tweede is juist een mooie stap om het gat tussen U20 en eerste team te overbruggen.”

Faciliteiten

“Het wordt komend seizoen mijn tweede jaar als coach van Rotterdam Basketbal 2. Ik ben vanuit Zuid-Limburg naar Rotterdam verhuisd en ben hier op zoek gegaan naar een leuke vereniging. Het is nogal een verschil of je in de rayon coacht of in de landelijke amateurtop, dus in het begin ging het met vallen en opstaan. Ik had het geluk om samen te werken met Randy Wiel en Arjan de Bruin. Het viel me op dat Rotterdam voor het eerste team altijd veel spelers van buiten haalde. Dan moet je jezelf altijd afvragen wat de toegevoegde waarde van zo’n speler is, ten opzichte van de eigen jeugdopleiding. Na wat duwen en trekken hebben we dat vorig jaar veranderd en met de komst van Ferry Steenmetz verder doorgevoerd.”

“Ferry en ik faciliteren en de spelers moeten het doen. Als vereniging biedt Rotterdam de spelers ontzettend veel mogelijkheden. Bij het eerste team trainen ze twee, drie keer per dag. ‘s Ochtends in de sportschool of een beetje schieten. Het tweede team van Rotterdam traint ook drie keer in de week, dus de spelers kunnen wel 13 a 14 keer per week trainen als ze willen.”

Teamsamenstelling

“Jim van Zijl is erg waardevol en gaat zijn derde jaar promotiedivisie spelen. Hij heeft zich elk jaar verder ontwikkeld. Richard Maxwell is ook een groot talent. Viel in het verleden nooit op, maar werd vorig jaar MVP. Hij zit komend seizoen ook bij het eerste team en zal daarnaast bij het tweede gericht mee kunnen blijven doen.”

Hoe ziet de selectie van Rotterdam Basketbal 2 er verder uit? “Naar alle waarschijnlijkheid bestaat het team verder uit Srdjan Mladenovic, die er heel bewust voor heeft gekozen om niet meer voor het hoogste niveau te gaan. Ben de Jager is afkomstig van de U20 en heeft de potentie om de eredivisie te halen. Vincent van Sliedrecht kennen veel mensen van het dunken, maar doet ook serieus mee in de promotiedivisie. Edwin Prins is afkomstig van CobraNova. Twan Plasman, Jordy Kok en Matthias van Goor komen eveneens uit de U20. En Aleks Semedo komt uit de U18.”

Veel spelers die bij de eerste selectie van Rotterdam Basketbal horen, kunnen ook speelminuten pakken bij het tweede team. “We maken er natuurlijk wel een bewuste keuze in, maar we proberen zoveel mogelijk spelers dubbel in te schrijven. Spelers die zowel bij het eerste als het tweede team mee kunnen doen zijn: Michael Kok, Richard Maxwell, Rik Pijp, Don Rigters en Vaidas Tamasauskas.”

Maatschappelijk betrokken

“Het is voor ons als club belangrijk om een speler meer te bieden dan alleen dat ene seizoen. Toen ik hier in Rotterdam kwam, wist ik eigenlijk niet dat er zoveel gebeurde rondom de club. Ook qua andere projecten. Naast veel voetbalverenigingen, zijn we één van de weinige clubs die ook een G-team hebben. De club is maatschappelijk erg betrokken.”

“Matthew Otten is voor komend seizoen assistent-trainer van het tweede team. Matthew kiest niet voor het geld, maar voor een vervolg in zijn carrière in het basketbal en is nu bezig met BT4. We willen gezamenlijk ervoor zorgen dat spelers zich beter ontwikkelen en meer bieden dan alleen een training.”

Komend seizoen

Het wordt komend seizoen in elk geval dringen in de top van de Heren Promotiedivisie. Martho Flexwerk/Orca’s en Aarnoudse/Binnenland lijken vaste gasten voor de bovenste posities. Red Giants uit Meppel wil eveneens meedoen om de titel en daarnaast liggen ook andere teams nog op de loer. “Almonte, daar ben ik echt van onder de indruk. Ze hebben met Bob van den Enden een jongen die het verschil kan maken en ze spelen altijd verzorgd basketbal. Ook Hoppers wil graag en heeft weer een goed team staan met Etiënne van ‘t Kruys als hoofdcoach. Verder ben ik erg benieuwd naar Almere Pioneers.”

“Voor mij persoonlijk hoop ik komend jaar weer meer te leren en nog vaker het gevoel te krijgen dat ik de situaties onder controle heb. En het seizoen is voor mij vooral geslaagd als er opnieuw twee jongens doorstromen naar het eerste team en als we daarnaast ook goede prestaties behalen.”

Advertenties
reacties
  1. jolande schreef:

    Sounds good! Good luck coach!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s