Guards van Heren 2 slopen Almere Pioneers

Geplaatst: 22 september 2013 in Uncategorized
Tags:

De guards van Heren 2, Vaidas Tamasauskas en Srdjan Mladenovic, speelden gisteren in de Promotiedivisie een uitstekende wedstrijd tegen Almere Pioneers. Samen waren zij goed voor 40 punten en daarmee zorgden zij al in de eerste wedstrijd voor de eerste winst. 

Vooraf was het de vraag of ‘jong Rotterdam’’ al voldoende in staat zou zijn om de filosofie van de nieuwe coach van het eredivisieteam te volgen. Met de komst van Ferry Steenmetz ging immers de hele (tactische) aanpak op de schop, ook voor het Promotiedivisieteam.

Almere was een goede graadmeter. In het vorige seizoen liepen juist tegen deze tegenstander de ambities van Heren 2 op de klippen. Toentertijd vooral omdat Rotterdam zich liet verleiden tot een potje veredeld straatbasketbal. Door een gebrek aan goed georganiseerd spel verloor Rotterdam toen definitief het zicht op de Final Four.

Rotterdam 2 was helaas verre van volledig: Richard Maxwell, Raino Dalgliesh, Twan Plasmans en Papito Hersisia ontbraken. Daardoor kende het team slechts twee wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen. Nieuw waren Vaidas Tamasauskas en ‘good old’ Alpha Sow. De jonge Litouwer maakte duidelijk een goede aanwinst te zijn voor de promotiedivisie. In verschillende fasen van de wedstrijd was hij in staat om gaatjes te slaan. Soms met een drive en ook zijn schot biedt Rotterdam mogelijkheden om ook van ‘buiten’ dreigend te kunnen zijn. Vaidas had met 24 punten een belangrijk aandeel in de overwinning. Dat gold ook voor Srdjan Mladenovic. Hij speelde zeker een van zijn betere wedstrijden sinds hij zich een jaar geleden aansloot bij het team. Samen maakten zij 40 punten en dat was te veel voor de ploeg uit Almere.

Rotterdam had het nooit echt moeilijk. De ruststand van 40-25 kwam tot stand via een uitstekend tweede kwart (11-25). Het lukte helaas niet om die goede lijn de hele wedstrijd vol te houden. Toen Almere meer druk ging zetten, verloren te veel spelers het hoofd. Gelukkig kwam de winst door de opgebouwde marge (grootste verschil 26 punten) nooit echt in gevaar. Het werd uiteindelijk 74-85. Een overwinning die veel groter zou hebben uitgepakt als Rotterdam geen 18 vrije worpen had gemist.

Topscores: Vaidas Tamasauskas 24, Srdjan Mladenovic 16 en Jim van Zijl 13

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s