Leiden pakt de winst maar dat ging niet vanzelf.

Geplaatst: 27 oktober 2013 in redactie, Team, Wedstrijdverslag

IMG_5795

ZZ Leiden was gisterenavond de betere ploeg in het goed gevulde Topsportcentrum, maar omdat Rotterdam met veel strijd een aantal malen een achterstand wegpoetste, moest Leiden voor de winst wel echt aan de bak.

Het grootste probleem bij Rotterdam is dat de ploeg er niet in slaagt om de inside scores van de tegenstanders te beperken. Gisterenavond was het de 2.10 meter lange Australiër Joshua Duinker die onder het bord alle vrijheid had en met 37 punten het wedstrijdverloop bepaalde. Als Rotterdam erin slaagt om deze omissie weg te werken, is geen tegenstander zeker van winst in de Maasstad.

De thuisploeg nam in het begin van het derde kwart brutaal de voorsprong; na een ruststand van 28-34 werd het 39-36 in de 4e minuut. Daarna was het Leiden dat steeds de voorsprong pakte en Rotterdam dat het gaatje keer op keer weer bijna dichtte.

Voor het publiek was het een mooie wedstrijd met veel strijd en een spannend scoreverloop. Het arbitrale trio bleek vooral toen het spannend werd de zwakste schakel. Zo misten zij onder andere een steal van LaShard Anderson, waarbij hij duidelijk de bal veroverde via zijn uitgestoken voet en gaven zij Hussein Addow een gênante aanvallende fout. Het dieptepunt was de beslissing van scheidsrechter Van der Sluis die vanuit een positie waarin hij dit nooit kon waarnemen, een door Leiden uitgegooide bal gewoon weer aan Leiden ter beschikking stelde. Het Rotterdamse publiek vond toen dat hij de bal die daar naast de tribune lag, maar zelf moest gaan halen. Misschien geen nette, maar wel een zeer begrijpelijke reactie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s