De dunk van Don

Geplaatst: 2 november 2013 in redactie, Team, Wedstrijdverslag

IMG_6066Het was zonder meer het mooiste moment van de avond. Amsterdam kroop na een overrompelende Rotterdamse start van de wedstrijd heel langzaam steeds dichterbij, het publiek in de grote zaal van het Topsportcentrum begon te vrezen voor een verkeerde afloop ondanks het feit dat de thuisploeg de gehele wedstrijd had voorgestaan. Het verschil werd kleiner en kleiner, de foutenlast van Rotterdam groter en groter. Maar toen was daar die foute pass aan Amsterdamse kant en Don Rigters die er als de kippen bij was om die verdwaalde bal op te pikken. Toen hij ‘m goed onder controle had, wist hij wat hem te doen stond. De bepalende fase in de wedstrijd, het publiek veerde verwachtingsvol op en toen … de dunk van Don. De ontlading was groot, de overwinning was binnen.
Rotterdam startte voortvarend en had na het eerste kwart, onder andere door twee driepunters van Cameron Echols, de hoofdstad al aan een touwtje (15-7). Het tweede kwart was een kopie van het eerste, waardoor halverwege de ruststand van 33-21 op de scoreborden prijkte.
De Amsterdammers kwamen getergd uit de kleedkamer en Rotterdam leek wat ingedommeld door de luxe van de ruime voorsprong. De Amsterdamse lange mannen gingen voorop in de strijd. De eerste 7 punten kwamen van Robert Krabbedam en via 40-33 kwam 020 terug tot 44-39.
Drie minuten voor tijd bracht een driepunter van nota bene Berend Weys het verschil op slechts vier punten. De mannen van coach Ferry Steenmetz lieten het echter niet gebeuren en hielden de voorsprong vast. Met nog een halve minuut op de klok, bij de stand 58-56, ging Amsterdam naar de Rotterdamse basket om op gelijke hoogte te komen. Maar de steal en de dunk van Don beslisten anders. Eindstand 61-58.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s