Weert komt naar de maasstad

Geplaatst: 6 november 2013 in redactie, Team, Wedstrijdaankondiging

IMG_6024 copy copyHet kan raar lopen: het ene moment word je de deurmat van de Nederlandse eredivisie genoemd, het andere moment sta je als ‘grote favoriet’ in de voorbeschouwingen op de wedstrijd tegen Maxxcom BSW uit Weert. Gelukkig hebben wij in al die jaren eredivisie geleerd wat relativeren is.

De mannen uit Weert mogen dan met nul punten momenteel de hekkensluiter van de competitie zijn, beroerd spelen doen ze allerminst. Afgelopen zaterdag gaven ze drie kwarten lang goed weerwerk in de wedstrijd tegen Matrixx dat op de vierde plaats van de ranglijst staat.

Weert steunde decennia lang op een groot contingent Amerikanen, maar het roer is radicaal omgegooid: het zijn weliswaar niet allen Limburgers, maar ze beschikken wel allemaal over een Nederlands paspoort.

“Rotterdam Basketbal College ligt voor op schema”, kopte het Rotterdams Dagblad na de overwinning op Apollo Amsterdam. Waar coach Ferry Steenmetz pas in december of januari de vruchten dacht te kunnen plukken van de enorme trainingsarbeid van zijn team, kon hij al twee gewonnen wedstrijden in zijn boekje noteren. Of Weert vandaag laaghangend fruit zal zijn, is zeer de vraag. De Limburgse coach Niels Vorenhout zal ook zijn mannen op het hart hebben gedrukt dat in Rotterdam de eerste punten van het seizoen kunnen worden behaald.

Het zou zo maar weer eens een zeer spannende wedstrijd kunnen worden. En als het verkeer -in tegenstelling tot vorige week donderdag- meewerkt, is er geen enkele reden om thuis te blijven.

Wedstrijdsponsor: Auto HaagZeeuw, uw KIA-dealer

AutohaagZeeuw_Kia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s