Rotterdam wint van Weert in drie minuten

Geplaatst: 8 november 2013 in redactie, Team, Wedstrijdverslag

IMG_6883

Drie minuten in het tweede kwart had Rotterdam Basketbal College nodig om de winst in de wacht te slepen op het puntloze Weert. De Rotterdammers klommen daarmee naar de zesde plaats op de ranglijst, naar een positie dus die de laatste jaren onbereikbaar bleef. Zes punten uit zeven wedstrijden, vorig jaar waren het er zes na 36 wedstrijden.
De ploeg van coach Ferry Steenmetz, en zijn assistent Armand Salomon, kende een moeizame start. Weert nam brutaal de leiding en bereikte in de 7e minuut een 5-16 voorsprong. Door een 11-0 run, waarin vooral Richard Maxwell en Matthew Otten zich vooral met het scoren bemoeiden, was de stand na het eerste kwart alweer in evenwicht.

In het tweede kwart had Rotterdam opnieuw moeite met scoren. Voor de rust liet de ploeg slechts 27 punten noteren. Omdat Weert in de malaise deelde, gingen de Limburgers slechts met een punt voorsprong de kleedkamer in: 27-28.
De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste. Weert kwam wederom aan de leiding, via 29-33 werd het 31-36, en ook nu kwam RBC langszij 37-37 in de 7e minuut. Dan zet de thuisploeg een press neer waar de Limburgers zichtbaar van schrikken. Drie steals leveren zes punten op waaronder een prachtige rebound gevolgd door een dunk van Don Rigters. In de volgende twee aanvallen gooit La’Shard Anderson er eerst een driepunter in, gevolgd door een gewone veldscore. Als de rook is opgetrokken, blijkt dat Rotterdam in het derde kwart meer punten heeft gescoord dan in de gehele eerste helft (29). Weert scoort in die fase slechts een punt uit een vrije worp. Stand na het derde kwart: 56-41.
Aan het vierde kwart begint Rotterdam weer slordig met twee schotklokovertredingen en pakt Weert wederom het initiatief. Roman Grigoryev pakt een steal op de overigens verdienstelijk spelende Bart Stolk en dunkt een 58-47 tussenstand op het bord. Het blijken de laatste stuiptrekkingen, want Rotterdam zet nog een eindsprintje van 11-0 in en besluit de wedstrijd met een overtuigende, maar ietwat geflattteerde 76-57 winst.
Mooi in de laatste minuut is het optreden van Michael Kok. In de 57 seconden dat hij binnen de lijnen staat, pakt hij een steal en noteert hij twee assists.
LaShard Anderson is wederom topscorer bij Rotterdam met 23 punten. Ook Don Rigters (13), Matthew Otten (14) en Cameron Echols (14) bereiken de dubbele cijfers. Bij Weert zijn dat Jeremy Ormskerk (15), Roman Grigoryev (13) en Dyon Doekhi (11)
.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s