Wat een strijd en wat een climax!

Geplaatst: 17 november 2013 in redactie, Team, Wedstrijdverslag

20131117-103522.jpg

Rotterdam Basketbal College en Matrixx Magixx maakten er gisterenavond een heerlijke wedstrijd van. Zo’n wedstrijd waarbij je veertig minuten lang de spanning steeds verder voelt oplopen, waarbij zelfs de neutrale toeschouwer niet meer kan blijven zitten en waarna je blij bent dat je hartslag weer het vertrouwde ritme aanneemt.
Zeven punten was het grootste gat tussen beide ploegen maar dat was in de 9e minuut van het eerste kwart (13-20) en zes punten nog even in de zevende minuut van het derde kwart (41-47), maar verder gunden beide ploegen elkaar geen grotere marge. Rotterdam had maar één minuut nodig om met tussensprintjes beide gaatjes te dichten: 13-20 werd 20-20 en 41-47 werd 51-49.

Het was een strijd waarvoor basketballiefhebbers naar een wedstrijd komen. De kwartstanden zeggen genoeg: 20-20, 16-13,

15-16, 16-16. Een uitstekende timing dus van de vereniging BOB uit Oud-Beijerland die met 55 leden een tribunevak vulde en Rotterdam hartstochtelijk aanmoedigde.
Drie minuten voor tijd (59-60) knalt Michael Kok er vanuit de hoek een driepunter in (62-60) en scoort ex-Rotterdamspeler Robbie Sihota meteen tegen (62-62). En als even later LaShard Anderson zijn driepunter raak ziet gaan, knalt dezelfde Sihota er aan de andere kant binnen vijf seconden er ook ééntje in (65-65). De daaropvolgende Rotterdamse aanval wordt door Cameron Echols verzilverd en de thuisploeg verovert wederom de bal, maar raakt die door een schotklokovertreding ook weer kwijt.
Dertien seconden heeft Matrixx dan om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, dertien ongelooflijk spannende seconden, maar de ploeg ziet twee paniekerige doelpogingen mislukken tot grote vreugde van iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt.
Bekijken we de statistieken dan zien we dat Rotterdam iets minder schiet: 49% om 51%, maar beter is in vrije worpen: 9 uit 10 om 10 uit 14. De thuisploeg pakte ook drie aanvalsrebounds meer (11 om 8) en dat zou net het minieme verschil geweest kunnen zijn. Eindstand: 67-65.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s