Winst in Weert

Geplaatst: 24 november 2013 in redactie, Team, Wedstrijdverslag

IMG_7679Het was verdedigend goed, aanvallend niet best, maar voldoende op de punten mee naar Rotterdam te nemen. De wedstrijd in Weert kende een opmerkelijke start. Bij de sprongbal tikte Kenneth van Kempen, de center van Weert, de bal al weg voordat deze het hoogste punt bereikt had. Eén van de scheidsrechters floot gedecideerd en gaf de bal aan … Weert. Het moet gezegd: hij handelde met zo veel overtuiging dat niemand protesteerde en het besef dat dit niet klopte, pas later kwam.
In het eerste kwart vlogen de fouten Rotterdam om de oren. Weert kreeg 11 vrije worpen en scoorde er 9. Bij Rotterdam speelde Cameron Echols met 10 punten en 5 rebounds een geweldige eerste periode. Alleen Raino Dalgliesh en Matthew Otten wisten ook een keer de basket te vinden (16-14).
Met een score van LaShard Anderson en een steal met score van Richard Maxwell pakt Rotterdam meteen het initiatief in het tweede kwart. Maar de voorsprong is van korte duur. Coach Ferry Steenmetz ziet eerst LaShard en vervolgens Matthew zijn derde persoonlijke fout krijgen; beiden gaan naar de bank en we zijn dan pas 15 minuten onderweg. De punten zijn duur vanavond: drie minuten lang blijft er 23-20 op het scorebord staan. Richard Maxwell is in dit kwart met 2 steals en 2 rebounds de belangrijkste man bij Rotterdam, dat met voorsprong gaat rusten: 24-28.
Na de rust schiet Rotterdam de eerste aanval raak 24-30, maar dan volgt de sterkste fase van Weert; met een 9-0 run laten ze de 250 man op de tribune geloven dat ‘de hatelijke nul’ tot de verleden tijd gaat behoren (33-30). LaShard trekt dan met een driepunter de zaken weer recht. Het zijn echter drie van de slechts zeven punten die Rotterdam in dit kwart maakt. Weert zet er 18 tegenover. Het derde kwart eindigt met 42-35.
Dan gooit Rotterdam het tempo omhoog. Ivan Filipan gaat twee keer naar het bord en wordt twee keer foutief afgestopt. Michael Kok pakt twee steals waaruit LaShard twee keer scoort. Weert heeft nu veel fouten nodig om de bezoekers af te stoppen. Bij Kenneth van Kempen, die al in de eerste helft een gefrustreerde indruk maakte, loopt in rap tempo de straflijst op. Een onsportieve fout in de rebound na twee benutte vrije worpen van LaShard, levert Rotterdam opnieuw twee vrije worpen van Michael én balbezit op. Voor de jurytafel gebeurt er dan kennelijk teveel tegelijk, want ze missen een benutte vrije worp. (Na afloop was daar wat discussie over, maar de videobeelden zijn duidelijk.)
Rotterdam blijft na 48-48 op voorsprong, maar loopt, ondanks een sterk optreden van LaShard Anderson, niet echt weg van de thuisploeg. Met nog 1 minuut 10 op de klok gooit Cameron Echols met een driepunter de wedstrijd op slot: 57-63. Weert scoort nog één keer en dat is niet genoeg. Van Kempen zoekt in de dying seconds de confrontatie met een scheidsrechter en kan gaan zitten. Na twee benutte vrije worpen (eindstand 59-65) kan Rotterdam de bus in. Helemaal tevreden was de ploeg niet en dat is dan wel weer mooi als je je met 10 punten uit 10 wedstrijden toch steviger in de middenmoot van de ranglijst hebt genesteld.
De komende week krijgt Rotterdam twee tegenstanders van formaat op bezoek. Donderdag komt Den Bosch naar de Maasstad, en zaterdag Groningen. Dat is dan de enige ploeg waar Rotterdam dit seizoen nog niet tegen gespeeld heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s