Ferry Steenmetz en Challenge Sports Rotterdam gaan uit elkaar

Geplaatst: 22 april 2014 in redactie

1601729_698271906884425_1173183368_oRotterdam, 22 april 2014 – Het bestuur van Challenge Sports Rotterdam gaat het contract met Ferry Steenmetz niet verlengen. Volgens voorzitter Dave de Held heeft Steenmetz het afgelopen seizoen zeker bijgedragen aan de professionalisering, maar zoekt de Rotterdamse eredivisionist een andere coach om de volgende stappen te zetten.

Ferry Steenmetz (44 ) pakte vorig seizoen in Rotterdam het Onder 20-team op en zette van daaruit de stap naar de mannen die in dat seizoen slechts drie wedstrijden gewonnen hadden. Hij verdubbelde het aantal trainingen en oogstte bewondering in heel basketballand met het vroege tijdstip waarop de ochtendtrainingen aanvingen. Die aanpak leidde meteen tot succes: halverwege de competitie had Challenge Sports al twee keer zo veel overwinningen op zak als in het gehele seizoen daarvoor.

De grootste tegenvaller was de blessure die pointguard LaShard Anderson, topscorer in de eredivisie, tijdens een training begin januari opliep. Steenmetz kon met zijn team dat gemis niet opvangen. Ook de komst van het 17-jarige talent Yannick Franke (van ZZ Leiden) en die van de ervaren Robert Krabbendam (van BC Apollo) konden het tij niet keren. De ploeg leed negentien nederlagen op rij. Anderson keerde na twee maanden voorzichtig terug, maar het team kwam niet meer in de flow van de eerste competitiehelft.

Op zaterdag 5 april kwam er overigens wel een einde aan de nederlagenreeks met een 96-95 overwinning (na verlenging) op Aris Friesland. Challenge Sports Rotterdam plaatste zich echter niet voor de play-offs. Daarvoor had de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Maxxcom BSW afgelopen zaterdag gewonnen moeten worden, maar de Rotterdammers slaagden daar niet in (71-76).

Wie Steenmetz gaat opvolgen is nog niet bekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s