Het wedstrijdverslag door de ogen van…

Geplaatst: 5 oktober 2014 in Wedstrijdverslag

_MG_5222Naast het reguliere korte wedstrijdverslag dat wordt geschreven voor website van de Dutch Basketball League, introduceert Challenge Sports Rotterdam dit seizoen ‘het wedstrijdverslag door de ogen van..’. Elke wedstrijd kiest onze redactie een verslaggever, die voor één wedstrijd het verslag mag schrijven wat wij online zullen plaatsen. De verslaggever van de openingswedstrijd van het seizoen is Ids ter Doest.

Even voorstellen Hallo, ik ben Ids ter Doest. Ik ben 8 jaar en ik speel bij Rotterdam basketbal U10 en U12-2. Ik vind Challenge Sports Rotterdam een goed team. Ik vind Ties Theeuwkens de beste speler, omdat hij heel veel drietjes raakt, hij snel is en altijd vrij staat.

Het wedstrijdverslag Op zaterdagavond 4 oktober speelde Challenge Sports Rotterdam tegen Donar. Er waren heel veel mensen aanwezig en er hing een goede sfeer met trommels van Donar en de loterij met spellen van Autohaag Zeeuw. Opeens klonken de trommels en ging iedereen schreeuwen. De wedstrijdaankondiging begon. Rotterdam startte met Lucas Steijn, die nieuw is, Yannick Franke, Matthew Otten, Robbert Krabbendam en Ivan Filipan. Rotterdam speelde in het wit, Donar in het blauw. De nummer 15 van Donar, Thomas Koenis, speelde ondanks een gebroken neus, met een masker op. Toen de wedstrijd begon werd het opeens heel erg rustig in de zaal. Rotterdam kwam in de eerste minuut helaas meteen al op een 0-6 achterstand. Donar ging goed van start. Zij maakten in het eerste kwart al twee driepunters en mooie een dunk van Craig O. Door een fout van Matthew Otten kon Donar nogmaals scoren. Matthew Otten werd gewisseld voor Ties Theeuwkens, die ook nieuw is bij Challenge Sports Rotterdam. Er werd goed verdedigd door Lucas Steijn, die ook de tweede score van Rotterdam maakte. Er werd bij Rotterdam veel gewisseld, bij Donar bijna niet. Na de tweede driepunter van Donar werd een time-out gevraagd. Donar kreeg vijf strafworpen in het eerste kwart die allemaal raak waren. Rotterdam kreeg twee strafworpen, waarvan er één werd gemist. Stand eerste kwart: 5-24. Ondanks deze slechte start van Rotterdam, was er veel sfeer in de Topsporthal. Er werd muziek gespeeld tijdens aanvallen, het publiek juichte mee en tijdens elke pauze werd er een loterij spel gespeeld, geregisseerd door Autohaag Zeeuw.

image1In het tweede kwart deed Rotterdam het beter. Ties Theeuwkens maakte twee driepunters. Wat opviel was wel dat de spelers van Rotterdam slecht de bal vingen, en dus veel turnovers hadden. Het publiek probeerde Rotterdam mee te helpen door te scheeuwen, toen Donar een strafworp nam, werd er luidkeels “Boe” geroepen. Rotterdam kwam dit kwart helemaal terug. Helaas miste Ivan Filipan drie strafworpen achter elkaar. Later gooide hij er drie van de vier raak. Bart Stolk en Ties Theeuwkens gooiden al hun strafworpen. Toch moest Rotterdam nog tegen een achterstand van 18 punten aankijken met rust. Stand tweede kwart: 24-42. Op het scorebord stond eind tweede kwart dat Donar al 100 punten had gescoord. Foutje! In de eerste drie minuten van het derde kwart werd door beide ploegen niet gescoord, omdat ze slecht aanvielen en goed verdedigden. Een leuk moment uit het derde kwart was dat iedereen naar de bal sprong, maar iedereen hem ook weer verloor. Ties Theeuwkens pakte de bal af en gooide daarna een driepunter raak. Vervolgens dacht Sean Cunningham in de fastbreak een lay-up te maken maar Bart Stolk maakte een hele mooie blok. Dit leverde ook nog eens balbezit op voor Rotterdam. Er werd dit kwart veel beter verdedigd door Rotterdam en Donar scoorde dan ook maar negen punten. Rotterdam won dit kwart dus ook door zelf elf punten te maken. Stand derde kwart: 35-51.

Challenge Sports Rotterdam begon het vierde kwart goed. Ties Theeuwkens gooide een driepunter raak. Michael Kok gooide vervolgens twee strafworpen raak. Ties Theeuwkens maakte een lay-back op assist van Yannick Franke. Het publiek ging er eens goed voor zitten want Rotterdam sloop langzaam dichterbij. Ivan Filipan raakte nog één van de twee strafworpen wat zorgde voor een stand van 45-53, nog maar 8 punten verschil. Heel veel mensen gingen klappen. Er klonk muziek. De kinderen aan de zijkant gingen heel hard juichen. De spelers vanaf de bank gingen met de handdoeken op de boarding slaan. Rotterdam verdedigde heel goed waardoor de 24-secondenklok voor Donar af ging. Toen werd de coach van Rotterdam boos. De stand werd ineens 13 punten verschil door makkelijke scores en een driepunter van Donar. De opdracht die de spelers in de time-out kregen, werd niet goed uitgevoerd. Er werd meteen weer een time-out gevraagd. Donar miste twee strafworpen. Daarna werd er een driepunter door Vaidas Tamasauskas gemaakt. Het verschil werd nog teruggebracht naar 10 punten.

Uiteindelijk verloor Challenge Sports Rotterdam de wedstrijd met 52-70. Ties Theeuwkens vond ik de beste speler in het veld, daarna Sean Cunningham van Donar. Vincent van Sliedrecht heeft gezorgd voor goede aanmoediging vanaf de bank. Ik vind het jammer dat hij niet heeft gespeeld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s