Het wedstrijdverslag door de ogen van…

Geplaatst: 3 november 2014 in Wedstrijdverslag

_MG_0381“Je zag dat Rotterdam er keihard voor ging en het is geweldig om te zien dat het dan vandaag ook gewoon lukt!”

Gistermiddag won Challenge Sports Rotterdam de ‘kleine klassieker’ tegen Amsterdam met ruime cijfers: 96-70. Na wedstrijd spraken we met twee supporters, de zusjes Nikki Hofstede (13) en Sanne Hofstede (26), over hoe zij de wedstrijd hadden beleefd. Ze komen nu al drie seizoenen kijken en ze zijn zo langzamerhand wel ‘diehard’ fans geworden vertellen ze lachend. Zelf basketballen ze niet maar hun ouders vroeger wel. Ze zijn in aanraking gekomen met Rotterdam Basketbal door hun vader en oom en komen nu bijna elke thuiswedstrijd wel kijken.

Wat vinden jullie dit seizoen van het team?

Ik denk dat ze qua conditie heel veel voor hebben op heel veel andere teams. Daarnaast hebben ze relatief natuurlijk veel minder geld om topspelers te halen uit Amerika maar je ziet dat ze zich er toch doorheen beuken door zo graag te willen. Je ziet ook echt een verschil met afgelopen seizoenen. Ze zijn gewoon heel erg vooruit gegaan. Eerst leek het een beetje ieder voor zich maar je ziet nu dat het echt een team is. En je voelt dat de sfeer onderling goed is, waarin de spelers voor elkaar willen werken.

Hoe vonden jullie de sfeer tijdens de wedstrijd?

Gezellig! Eerst was het nog redelijk rustig maar het liep steeds voller en het is natuurlijk mooi als je wint dus iedereen was natuurlijk lekker uitbundig vandaag. En wij schreeuwden en klapten zelf ook lekker hard mee. Het was ook eens leuk dat Amsterdam niet zoveel publiek mee had genomen dus het was al snel dat wij er, als thuispubliek, bovenuit kwamen.

Is er een specifieke speler waar jullie voor kwamen kijken?

Michael Kok antwoordden de zusjes in koor. Maar toch ook wel voor Ivan Filipan. Toch vonden beiden vandaag Ties Teeuwkens de beste. Hij was deze wedstrijd echt top. Hij was heel verdedigend en ging er ook echt voor. Hij heeft misschien niet heel veel punten gemaakt maar hij was ‘de anonieme kracht’ om het zo te zeggen.

Hoe kijken jullie terug op de wedstrijd?

We startten goed met een twee- en driepunter. We hebben ook niet één keer achter gestaan dachten we. Toch was de eerste helft nog wel een beetje spannend want dan kwamen we voor en stonden we vervolgens weer (bijna) gelijk. Met een ruststand van 43-39 kon er nog van alles gebeuren.

Het derde kwart zag je dat Rotterdam echt goed in de wedstrijd zat en na het derde kwart hadden we een mooie voorsprong(71-58). Het vierde kwart begonnen we weer goed en toen kon het niet meer mis gaan! Het is echt leuk om eindelijk een keer te zien dat een keer winnen. Ze hebben natuurlijk al twee keer gewonnen maar dat hebben wij dan niet gezien omdat het uitwedstrijden waren. Ze hebben vandaag gewoon goed gespeeld en ze gingen er ook gewoon echt voor.

CSR wint uiteindelijk met 26 punten verschil (96-70), hoe voelt dat?

Het is dan gewoon heerlijk om zo te winnen, en vooral van Amsterdam. Je zag dat Rotterdam er keihard voor ging en het is geweldig om te zien dat het dan vandaag ook gewoon lukt! Heel mooi dat acties afgemaakt konden worden en verdedigend zat het ook gewoon goed in elkaar. Wat eigenlijk met de training geoefend wordt, kon je nu goed zien. Dat was echt leuk!

 

 

Advertenties
reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s