Het wedstrijdverslag door de ogen van…

Geplaatst: 9 november 2014 in Wedstrijdverslag
_MG_4635

Foto: Luka de Kruijf Photography

Op zaterdag 8 november had ik de eer een verslag te mogen schrijven over de wedstrijd van Challenge Sports Rotterdam tegen Port of Den Helder Kings. Ik ben Erwin Zantman en kom regelmatig bij de wedstrijden van Rotterdam kijken. Speciaal voor Michael Kok, de vriend van mijn dochter Michelle. Michelle verzorgt dit jaar de communicatie voor het team.

Met wat minder publiek dan bij eerdere thuiswedstrijden beginnen beide teams aftastend aan de wedstrijd in het Topsportcentrum te Rotterdam. Hoewel Rotterdam meer lengte heeft en op het oog fysiek sterker lijkt, krijgt Den Helder Kings al snel een licht overwicht. Het spel van Den Helder oogt dynamischer, de bal gaat sneller rond en de spelers zijn beweeglijker. In de achtste minuut heeft Den Helder afstand genomen met 8 punten. De eerste periode wordt afgesloten met een 19-25 stand.

In de eerste paar minuten van de tweede periode gaat het gelijk op. Daarna pakt Den Helder weer het initiatief. Rotterdam speelt vaak te gehaast en leidt te vaak onnodig balverlies. Daar tegenover zet Den Helder vlot combinatiespel. Met het korte combinatiespel is Den Helder aanzienlijk behendiger onder de basket. En ook de meeste rebounds zijn voor hen. Het combinatiespel wordt goed gevarieerd met longshots en driepunters. Na vier minuten is het verschil opgelopen tot 10 punten (15-25) en met nog twee minuut veertig op de klok is het verschil al opgelopen tot 13 punten (27-40). Met 16 punten verschil en een ruststand van 31-47 mogen beide teams de kleedkamers opzoeken.

Na rust komt Rotterdam goed uit de kleedkamer. Met meer snelheid in het spel en meer beweging bij de spelers probeert Rotterdam aansluiting te vinden. Binnen drie minuten is het verschil teruggebracht tot 9 punten. Reden voor Den Helder om een time out aan te vragen. Na wat technische problemen met het scorebord is het verschil in de zesde minuut nog maar 8 punten (45-53). Dan geeft Den Helder weer even gas en staat er met nog ruim twee minuten op de klok een stand van 47-63 op het scorebord. De derde periode wordt afgesloten met een stand van 52-65.

_MG_4584

Foto: Luka de Kruijf

Ook de vierde periode wordt goed begonnen door Rotterdam. Binnen een minuut is de achterstand weer teruggebracht tot 10 punten. Onder de eigen basket pakt Lucas Steijn vrijwel alle rebounds en blijkt zoals vaker een stabiele factor in het team van Rotterdam. Met hetzelfde spel als in de derde periode probeert Rotterdam de druk erop te houden. Na ruim vier en een halve minuut leidt dat tot een stand van 63-69. Den Helder beantwoord deze comeback met een mooie driepunter (63-72). Met nog twee minuten op de klok vraagt Rotterdam met nog steeds dezelfde stand 63-72 een time out aan.

Het beste van het spel is er inmiddels bij beide teams al uit. Door een wat bredere selectie kan Den Helder beter doorwisselen dan Rotterdam en dat betaalt zich in de laatste fase van de wedstrijd goed uit. Rotterdam probeert in deze fase meer het afstandsschot te nemen, maar deze vallen net niet goed. Ook aan het einde van de vierde periode wordt het spel van Rotterdam te gehaast. Dat resulteert in een aantal slechte passes en slordig balverlies. Met nog één minuut te gaan is het verschil weer opgelopen tot 12 punten (63-75). Met nog 43 seconden op de klok is de stand 65-77. De wedstrijd is gespeeld en wordt afgesloten met een 65-80 overwinning van Den Helder.

Na een matige start in de eerste helft, heeft Rotterdam zich na de rust goed herpakt. Helaas kwam dat te laat om de overwinning er nog uit te slepen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s