Challenge Sports pakt vijfde plaats

Geplaatst: 15 november 2014 in Wedstrijdverslag
foto: Luka de Kruijf

foto: Luka de Kruijf

 

Het is voor Challenge Sports Rotterdam de laatste jaren een onbekend fenomeen geweest: een wedstrijd die gewonnen móét worden. Donderdagavond was er zo één bij het bezoek van Weert aan de Maasstad. Maxxcom stond geen moment voor, maar echt gemakkelijk ging het de Rotterdammers niet af.

Challenge Sports start verrassend met Kok en Tamasauskas in de basis. De Limburgers die moeten aantreden zonder de geblesseerde Jeremy Ormskerk, hebben veel fouten nodig om de snel spelende tegenstander af te stoppen. Alleen al in het eerste kwart maken ze er acht. Rotterdam wint die eerste periode met 14-13. In het tweede kwart slaat de thuisploeg een gaatje 26-19, maar door vooral twee scores met bonus van Aarts en Padberg komen de Limburgers langszij 29-29. Dezelfde Padberg doet dan aan het einde van het tweede kwart zijn ploeg de das om: twee technische fouten betekent dat hij naar de kleedkamer moet. Dat is goed voor het behoud van de Rotterdamse reclameborden voor de Weertse bank, die het in die fase zwaar te verduren hebben. De thuisploeg schiet alle acht vrije worpen in dit kwart raak en kan met een 38-33 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust laat Rotterdam een paar prachtige aanvallen zien die door het publiek (450 man) hoorbaar gewaardeerd worden. Krabbendam is met een van zijn betere wedstrijden bezig en ook Franke laat zich in het derde kwart nadrukkelijk zien. Toch laat Weert, vooral door scores van Fleuren en Van Kempen, niet helemaal los. Na het derde kwart is het 64-56.

1899787_846126535432294_9203831068267874070_o

foto: Luka de Kruijf

In het slotkwart krijgt Krabbendam met een keiharde dunk alle aanwezigen van de banken en loopt Weert achter de feiten aan. Bij 78-64 is de wedstrijd definitief gespeeld. De Limburgers maken zich alleen nog maar druk om de vermeende vijfde fout van Rosenmuller. Ze hebben dan al vier technische fouten en een onsportieve fout op het sheet staan. Rotterdam benut vanavond bijna alle vrije worpen (25 uit 27) en dat alleen al is voldoende voor het verschil.

Daarbij mag, getuige de 23 assists, Armand Salomon tevreden zijn over het teamspel, waardoor de lange mannen veelvuldig kunnen scoren. Na nog een dunk van de koud van de bank komende Van Sliedregt wint Challenge Sports met 93-81 en herovert daarmee de vijfde plaats. Met drie zware uitwedstrijden voor de boeg is dat voor dit moment een mooie positie

Scores Challenge Sports Rotterdam: Krabbendam 15 (double double met 12 rebounds), Otten 15, Steijn 14, Franke 13, Stolk 11, Theeuwkens 8, Tamasauskas 6, Filipan 5, Kok 4, Van Sliedegt 2

Scores Maxxcom BSW: Van Kempen 23, Aarts 18, Rosenmuller 16, Fleuren 10, Eduardo 6, Padberg 5, Faye 3

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s