Rotterdam Basketbal door de ogen van oud-speler Ron Bornet

Geplaatst: 16 november 2014 in Wedstrijdverslag
Mijn naam is Ron Bornet, oud-speler van Rotterdam Basketbal of beter het oude A.M.V.J., oud teamgenoot van onder meer het kloppend hart van de vereniging, Paul de Vos en teamleider Hesley Matroos.
Na een actieve „carriere” als forward/center bij deze vereniging heb ik na het bereiken van de „pensioengerechtigde basketballeeftijd” deze sport een tijdje de rug toe gekeerd. Maar ja, ”het bloed kruipt waar het niet gaan kan”  en na een pauze van enkele jaren ben ik weer sinds enkele jaren een regelmatige bezoeker van de wedstrijden in het Topsportcentrum bij mijn ‘eigen cluppie’.
En daar zit je dan met stramme ledenmaten en lubberende achillespezen en tot overmaat van ramp ook nog denken dat je het beter kunt. Als de gesnorde ouwe zak uit de loge van de Muppetshow, commentaar leverend op alles en iedereen die het volgens mijn onvolprezen expertise net niet helemaal goed doet! Een hobbymatige bezigheid die ik vaak met verve heb kunnen uitvoeren in de jaren achter ons want er viel ook nogal eens wat te mekkeren in de tijd dat een wedstrijd met winst afsluiten iets was dat meteen tot een unicum kon worden verheven. Jammer natuurlijk want de filosofie waarmee wordt gepoogd om in Rotterdam een „duurzame” eredivisieclub neer te zetten verdient allereerst respect en daarmede ook wel een hogere plaats op de ranglijst. Niemand is er dan ook bij gebaat om louter met de dikste portemonnee kampioen te kunnen worden om vervolgens bij het afhaken van die sponsor het jaar daarop te kunnen degraderen.
Hoe ontzettend mooi is het dan ook om te zien dat het er dit jaar op lijkt dat de Rotterdamse filosofie zijn vruchten begint af te werpen. Onder leiding, of beter, aanvoering van de bevlogen coach Armand Salomon is er plots geloof in eigen kunnen. Een coach die spelers niet alleen gebruik laat maken van de respectievelijke kwaliteiten en talenten van die spelers maar hen ook nog eens het vertrouwen schenkt dat broodnodig is om te presteren. Het resultaat is zichtbaar. Het team wordt hechter en hechter en werkt zich in het zweet voor de mogelijke winst. Een lust voor het oog. Horizontaal zwevende centers op zoek naar een steal, indrukwekkende blocks, heer en meester onder de borden,felle verdediging en fraaie scores. Is dat alles een garantie voor de victorie, vast niet maar het is wel een lust voor het oog om het team zo vol strijd op het veld te zien!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s