Sterk optreden van Challenge Sports in Zwolle

Geplaatst: 17 november 2014 in Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Op de voorpagina van het programmablad van Landstede staat een foto van Torben Tonjann. Toben geeft aan dat dit een wedstrijd is om “minuten te maken”. Hij speelt nog niet veel, maar tegen Challenge Sports moet dat toch lukken. Misschien voelt u hem al aankomen…

Rotterdam, zonder de geblesseerde Krabbendam, pakt brutaal de voorsprong in het Landstede Sportcenrum (4-8), maar Lietmeijer trekt met twee veldscores de stand weer in het voordeel van de thuisploeg (10-8). Rotterdam pakt het initiatief weer met een score plus bonus van Franke en een driepunter van Lucas Steijn (!): 10-16. Coach Van den Belt vlucht in een time-out, maar Rotterdam blijft sterk verdedigen en houdt ondanks driepunters van Lietmeijer de voorsprong in het eerste kwart vast: 17-20..

In het tweede kwart gaat de strijd gelijk op tot 26-26. Ontevreden vraagt de Landstedecoach zijn tweede time-out aan. Zwolle loopt daarna uit naar 36-26 vooral door toedoen van Joe Burton, de center, net 24 geworden, minimaal 150 kilo, maar zeer handig onder de baskets. Het wordt dan vier minuten lang een strijd tussen een scorende Burton onder de ring en Ties Theeuwkens die drie achtereenvolgende aanvallen afrondt met een driepunter. Van 37-32 naar 39-35. We gaan rusten met een 43-37 voorsprong van de Zwollenaren.

1404437_847138211997793_4589572924773202561_o

Foto: Luka de Kruijf

Na de pauze gaat Theeuwkens gewoon door met zijn serie: 43-40. Franke benut zijn vrije worpen en Rotterdam nadert tot een punt (45-44). Weer is het Lietmeijer die met een afstandsschot een 9-0 run van de thuisploeg inluidt. Bij 56-44 legt Salomon in een time-out uit wat zijn spelers al voelen: er valt hier iets te halen vandaag. Steijn faalt niet vanaf de vrije worplijn 56-46. Maar het is de dekselse Burton die vrijwel n z’n eentje een Rottrdamse opmars blokkeert. Bart Stolk zorgt in deze fase voor zevn punten op rij: eerst een driepunter, dan twee rake vrije wopen en een succesvole poging onder het bord. Maar ook Burton maakt nog vier punten en zorgt voor de stand 65-58 na het derde kwart.

Weer opent Theeuwkens het kwart met een bommetje. Rotterdam blijft knokken en krijgt zelfs de kans om uit één aanval 5 punten te scoren nadat eerst Burton een onsportieve fout krijgt en vervolgens Kloos een tecnische. Ook de razendsnele Vaidas Tamasauskas gaat zich met de Rotterdamse score bemoeien. Bij 82-83 heeft Rotterdam de voorsprong te pakken en lijkt alles mogeliik, tot 86-86 gaat het gelijk op. Het Rotterdamse balbezit gaat door een aanvallende fout verloren. Aan de andere kan valt en balletje van Leon Williams net goed en mist Kenrick Zondervan geen van zijn vier vrije worpen. Zo trekt de tuisploeg toch nog aan het langste eind. Eindstand 95-89. En Torben Tonjann dan? Helaas voor hem bleek Rotterdam toch niet de tegenstander om minuten te gaan maken.

Scores Challenge Sports: Steijn 19, Tamasauskas 17, Franke 16, Theeuwkens 15, Stolk en Filipan 7, Otten 5, Kok 3.

Scores Landstede: Burton 27, Gibbs en Lietmijer 13, Hinz 12, Tiller 11, Zondervan 10, Willams 8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s