Challenge Sports kan het de koploper niet moeilijk maken

Geplaatst: 30 november 2014 in Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Hoewel Challenge Sports Rotterdam het grootste deel van de wedstrijd tegen een overbrugbare achterstand aankeek, kon het eigenlijk geen vuist maken tegen SPM Shoeters. Zodra de voorsprong van de Bosschenaren slechts 4 punten bedroeg, gaf de ploeg van Sam Jones gas om weer naar een comfortabelere voorsprong te sprinten.

’t Was een vol programma in het Topsportcentrum gisteren: het NK Boksen, een handbal-interland en een eredivisiebasketbalwdstrijd. Voor het eerst dit seizoen acteerden de basketballers weer eens in de grote zaal, waar zo’n 500 toeschouwers een plaats hadden gevonden.

Na het eerste kwart staan de bezoekers voor: 12-14. In het tweede bedrijf gaan de ploegen tot een minuut voor de rust nog redelijk gelijk op, maar onder leiding van de sterk spelende Chris Denson gooit Shoeters er nog voor rust een eindsprintje uit en heeft met de ruststand de grootste voorsprong in de eerste helft te pakken: 29-37.

Ook in de tweede helft komt de koploper niet echt los van Rotterdam met tuissenstanden van 42-48, 44-50 en 46-50 hangt de mogelijkheid van een verrassing nog steeds in de lucht. Het derde kwart eindigt met 48-54, het kan nog alle kanten op. Maar Den Bosch is veel sterker. Schijnbaar moeiteloos wordt het verschil gemaakt. Driepunter Slagter (53-69), driepunter

Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Akerboom (55-72), een steal en een lay-up voor Denson en ineens is het verschil 20 punten: 56-76. Ineens is dan ook de wedstrijd gespeeld. Ook Theeuwkens gooit nog twee driepunters raak, maar het zet voor Challenge Sports geen zoden meer aan de dijk, het verschil is gemaakt, de wedstrijd gespeeld. Rotterdam lijdt de grootste nederlaag tot nu toe in deze competitie: 65-90.

Scores Challenge Sports Rotterdam: Krabbendam 18 punten (double-double met 10 rebounds), Franke, Filipan en Theeuwkens 12, Steijn 7, Tamasauskas 4 en Otten 2.

Scores SPRM Shoeters: Denson 19, Akerboom 18, Johnson 11, Curry 10, Slagter en Wessels 8, de Pagter 7, Schilder 6, Aarts 3.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s