Heerlijk avondje in Rotterdam

Geplaatst: 7 december 2014 in Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Sinterklaas kwam een dag later in Rotterdam maar het avondje was er niet minder ‘heerlijk’ om. Sponsor Autohaag Zeeuw deelde de cadeautjes uit en de mannen van Armand Salomon speelden een van de beste wedstrijden tot nog toe. Voor Aris Leeuwarden was de roe: 110-85.

Het publiek mocht bij de eerste zes driepunters van Rotterdam een cadeautje uitpakken. Het was maar goed voor de sponsor dat het bij de eerste zes bleef, want er vielen er nog acht in de wedstrijd waarbij het aandeel van Yannick Franke (4 uit 9) verreweg het grootste was. Maar ook Tamasauskas (3 uit 6), Michael Kok (3 uit 4) en Ties Theeuwkens (4 uit 9) lieten zien deze discipline uitstekend te beheersen.

De wedstrijd begint wat tam. Challenge Sports neemt het initiatief met een 12-8 voorsprong, maar pakt niet door. Het feit dat point-guard Ivan Filipan geblesseerd op de bank zit, is wellicht wat onwennig. Vooral Tjoe de Paula scoort in dat eerste kwart (9) en houdt de schade voor zijn ploeg beperkt (kwartstand 26-22).

In het tweede kwart ziet het publiek in de goedgevulde hal (650) hetzelfde beeld, de thuisploeg heeft het initiatief, Aris blijft op gepaste afstand. Michael Kok pakt dan in twee achtereenvolgende aanvallen een driepunter uit, waarmee Rotterdam het eerste gat slaat: 44-34. In de laatste minuut voor rust, gooit Franke er in z’n eentje een 5-0 run uit en mag Rotterdam ontspannen de rust: 53-44.

Aris komt beter de kleedkamer uit en komt in de 4e minuut terug tot 59-54. Het zijn Otten, Steijn en Theeuwkens die vijf minuten lang domineren, ze stelen de bal, spelen snel en ronden de aanvallen zonder risico af: 75-60. Coach Salomon zit er ontspannen bij: hij ziet het scorebord, ziet wie er op de bank zitten en weet dan al bijna zeker: de zesde plaats is voorlopig van ons. Stand na het 3e kwart: 81-67.

Yannick Franke speelt tot dat toe een goede wedstrijd, maar hij wil daar graag een hoger rapportcijfer: de eerste elf punten in het vierde kwart zijn van hem. In dat laatste kwart schiet hij ook nog twee driepunters raak. Onder andere met 17 punten in het laatste kwart, besluit hij de wedstrijd als topscorer met in totaal 27 punten. Hij heeft daarbij nog vier rebounds uit de lucht geplukt.

Aris Leeuwarden is dan natuurlijk al gesloopt. Rotterdam heeft al een tijdje de oplossing gevonden om de zoneverdediging van de Friezen te omzeilen, Vincent van Sliedregt heeft het honderdste punt gescoord. Met een 25-punten marge, die aan het eind van het seizoen weleens belangrijk kan worden in de strijd om het bereiken van de play-offs, besluiten ze onder een staande ovatie van het enthousiaste publiek, met 110-85 de wedstrijd.

Zes man in de dubbele cijfers, een double-double van Steijn, voor Rotterdam een mooie avond.

Scores Challenge Sports Rotterdam: Franke 27, Tamasauskas 16, Theeuwkens en Steijn (14 rebounds) 15, Krabbendam 12, Kok 9, Van Sliedregt 2.

Scores Aris Friesland: Tjoe de Paula 22, Bach en Sommerfedt 14, Simmons en Watkins 12, Hope 9, Pijp 2.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s