Challenge Sports Rotterdam bij de laatste acht in de beker

Geplaatst: 9 december 2014 in Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Challenge Sports Rotterdam boekte gisteren haar tweede zege van dit seizoen op BC Apollo Amsterdam en schaarde zich zo bij de laatste acht in het bekertoernooi. Zo eenvoudig als in de competitie ging het zeker niet. Tien dagen geleden was het verschil 26 punten (96-70), nu slechts 9 (86-77).

Dat Apollo met de teruggekeerde Reggie Keely aan kwaliteit heeft gewonnen, werd de laatste weken wel duidelijk; er was winst bij de uitwedstrijd in Leeuwarden en ook ZZ Leiden had het vorige week niet makkelijk in de Apollohal.

Challenge Sports speelde een meer dan verdienstelijke eerste helft. De thuisploeg scoorde 45 punten met een tweepunterpercentage van 73,7%. Amsterdam stelde daar slechts 32 punten tegenover. Ties Theeuwkens besluit de eerste helft met een bijna buzzerbeater en bepaalt daarmee de ruststand: 45-32.

Het mag niet, maar de Rotterdammers komen wat gemakzuchtig uit de kleedkamer en BC Apollo is zeker niet van plan zich al gewonnen te geven en opent brutaal met 0-6. Bij 45-38 vlucht Armand Salomon in een time-out, want hoewel de beloning bij winst karig is (een dubbel tegen Groningen) wil hij wel een ronde verder in de beker. De strijd gaat dan een paar minuten gelijk op 47-42, 49-44 met nog 4 minuten op de klok in het 3e kwart. Apollo komt bijna langszij dankzij twee driepunters (Keely en Van der Laan) 52-50. Apollo komt zelfs op voorsprong 56-59 dankzij het sterk spelende duo Kherazi en Van der Horst. Maar Challenge Sports is op tijd bij de les met een prachtige assist van Otten op Krabbendam en direct daarna een steal van Otten die hij zelf verzilvert, staan ze ook na het derde kwart weer voor: 62-59.

De wedstrijd kan nu alle kanten op: een driepunter van Theeuwkens in de 2e minuut en een bom van Bart

Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Stolk (zijn enige score) in de 6e minuut houden 010 aan de goede kant van de streep. Helemaal zeker is Salomon niet, maar met de opnieuw zeer goed acterende Franke (9 punten in het laatste kwart) in zijn ploeg, hoeft hij zich geen zorgen meer te maken en mag Rotterdam in het drukke januariprogramma nog twee wedstrijden tegen Groningen proppen. Eindstand: 86-77.

Scores Rotterdam: Franke 24, Theeuwkens 18, Krabbendam 17, Otten en Steijn 10, Stolk 3, Filipan en Kok 2.

Scores BC Apollo: Van der Horst 19, Kherazi 15, Keely 13, Slagter 10, Van der Laan en Mulder 7, Van Schaik 6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s