Amsterdam kan alleen het eerste kwart bijblijven

Geplaatst: 23 december 2014 in Wedstrijdverslag
IMG_1917

Foto: Michelle Zantman

Het seizoensdebuut van Sergio de Randamie bij BC Apollo heeft in elk geval niet tot een succes geleid. Challenge Sports Rotterdam rolde in het tweede kwart de Amsterdammers op (16-34) en dat was voldoende voor een 66-90 overwinning.

Het seizoensdebuut van Sergio de Randamie bij BC Apollo heeft in elk geval niet tot een succes geleid. Challenge Sports Rotterdam rolde in het tweede kwart de Amsterdammers op (16-34) en dat was voldoende voor een 66-90 overwinning.
Vanaf het begin van de wedstrijd speelt Rotterdam als een collectief geheel en weet elkaar goed te vinden. Bart Stolk zorgt voor de eerste vijf punten namens Rotterdam. Amsterdam speelt aanvallend weinig klaar deze wedstrijd. De zoemer van de schotklok moet in het eerste kwart meerdere keren afgaan als Amsterdam een schot lost, zij het met succes zo nu en dan. Aanvallend weet alleen de teruggekeerde Sergio de Randamie het één en ander voor elkaar te brengen. Ook in de verdediging en rebounding valt hij enorm op. Het eerste kwart wordt gelijk afgesloten”: 13-13.

Het tweede kwart is voor Rotterdam een sterk kwart, voor Amsterdam een dip. Rotterdam weet vanaf de driepuntslijn steeds de vrije man te vinden. Ties Theeuwkens (twee driepunters), Vaidas Tamasauskas (één driepunter) en ook Robert Krabbendam schieten scherp vanaf afstand. Het staat dan 24-42, en dan is de wedstrijd al vrijwel gespeeld. Ook bij de rust blijft het verschil achttien als Dimeo van der Horst iets terug doet: 29-47.

De tweede helft is puur een formaliteit, waarin Yannick Franke koelbloedig de ene bal na de andere kan afmaken. Amsterdam is te afhankelijk van de teruggekeerde Sergio de Randamie. Ze hebben geen afstandschot en moeten zich dan neerleggen tegen Rotterdam dat over een sterk samenspel beschikt. Max van Schaik breekt dan even door met een mooie dunk, iets wat Amsterdam nog even een boost geeft. Maar Rotterdam is dan al zeventien punten verder dan Apollo, en sluit deze wedstrijd heel rustig af. Rotterdam heeft een sterke decembermaand achter de rug, en voor Apollo is het te hopen dat ze, met de komst van Aron Royé in het nieuwe jaar, het andere teams lastiger kunnen maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s