Challenge Sports is weer heel dichtbij

Geplaatst: 11 januari 2015 in Wedstrijdverslag

Thuiswedstrijd tegen Landstede pas in slotfase beslist
Challenge Sports Rotterdam hunkert naar de eerste overwinning op een ploeg uit de top vier. De Rotterdammers waren er een aantal keren heel dichtbij, maar altijd in uitwedstrijden. In november in Zwolle waar de stand met nog twee minuten te gaan nog gelijk was, later in Groningen waar de thuisploeg pas in de laatste minuut het verschil maakte en voor de kerst nog in Leiden dat door de vechtlust van Worthy de Jong met de schrik vrij kwam. Gisterenavond bleef het tot de allerlaatste minuut spannend in Rotterdam, maar weer trok Challenge Sports aan het kortste eind.
Ondanks de nederlaag heerste er wel tevredenheid. Dat had meer te maken met het herstel dat het team van Armand Salomon liet zien na de zeperd in de bekerwedstrijd tegen Donar twee dagen eerder. Maar teleurstelling was er ook omdat de ploeg weer net te kort kwam om de nummer vier van de ranglijst te verslaan.
In het openingskwart spelen beide ploeg goed basketbal en schieten een hoog percentage. Driepunters van Landstede (Lietmeijer en Kloos) krijgen beide een antwoord met twee bommen van Yannick Franke. Het resulteert in een mooie kwartstand van 27-27.
In het tweede kwart hetzelfde beeld: beide ploegen missen niet veel, maar Rotterdam is wel sterker. In de achtste minuut komt het grootste verschil in de wedstrijd op het scorebord: 48-40. En dat had 50-40 moeten zijn. In een prachtige aanval wordt Robert Krabbendam vrijgespeeld onder het bord, zijn dunk gaat mis, hij verovert de rebound waarbij er een fout op hem gemaakt wordt. Toch krijgt hij geen balbezit omdat de redenatie is dat hij door het hangen aan de ring de bal weer veroverd zou hebben. Een scheidsrechterlijke spitsvondigheid die aan de meesten op het buiten het veld voorbij gaat. Rotterdam gaat rusten met een kleine voorsprong 45-40.
Tegen Zwolle kunnen de Rotterdammers zich geen concentratieverlies veroorloven, maar dat is wel het geval bij de start van het derde kwart. In no time is Landstede langszij: 50-51. Na afloop kun je constateren dat de thuisploeg vooral in die fase de winst verspeeld heeft. Tot het eind van het derde kwart geven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Kwartstand 68-67.
De spanning is om te snijden in het slotkwart: 77-77, 85-85. Dan steelt Burton de bal en is de weg naar de basket vrij voor hem: 85-87. Als Rotterdam de volgende aanval niet verzilvert, geeft Leon Williams de genadeklap; hij speelt een uitstekende wedstrijd met zijn snelle drives naar het bord en de laatste daarvan is vanavond beslissend. Met 27 punten wordt hij topscorer bij Landstede. Er volgt nog een driepunter van de topscorer aan de andere kant, de opnieuw heel sterk spelende Yannick Franke (30 punten), maar het is te laat 88-90. Met een fout op Williams wil Rotterdam de bal weer terug, maar hij faalt niet van de vrije worplijn. Eindstand 88-92.
In de wederom goed gevulde topsporthal waren de toeschouwers, de grote winnaar, zo heet dat dan. In de wedstrijd stonden de teams negen keer gelijk, vijftien keer stond een ander team aan de leiding, hoge schotpercentages. Maar de spelers van Challenge Sports beten op hun lippen: het was weer net niet gelukt.
Scores Challenge Sports Rotterdam: Franke 30, Steijn 26, Filipan 11, Krabbendam 10, Theeuwkens 6, Stolk 2, Otten 2, Kok 1.
Landstede Zwolle: Williams 27, Hulzebos 14, Lietmeijer 12, Burton 10, Gibbs en Zondervan 8, Hinz 7, Kloos 6.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s