Challenge Sports kan niet op tegen Donar

Geplaatst: 30 januari 2015 in Wedstrijdverslag
2J6B0397

Foto: Luka de Kruijf

Challenge Sports Rotterdam kwam ook gisterenavond veel te kort tegen de ploeg uit Groningen die in de eerste helft al gehakt maakte van Rotterdam, getuige de 38-64 ruststand. De ploeg van Skelin speelde de eerste helft met een bijzonder hoog rendement. Het is vooral DeJuan Wright die in de rust al 17 punten achter zijn naam heeft staan. De Rotterdammers zetten daar 38 punten tegenover, voor de thuisploeg een normaal aantal, maar vanavond beslist niet genoeg. Lance Jeter schiet in de schotklok van de rust bijna vanuit zijn eigen bucket de bal aan de andere kant ringloos erin, waardoor Rotterdam nog even een tikkie meekrijgt richting kleedkamer. In het derde kwart vecht Rotterdam zich terug en lijkt het er op dat het weer een echte wedstrijd gaat worden.

Met scores van Franke, Kok en Theeuwkens komt Challenge Sports eerst tot op 14 punten: 60-74 in de 6e minuut, dan zelfs op 12: 64-76 in de 9e minuut van het derde kwart. Met een 0-12 run in het begin van het 4e kwart maakt Donar een definitief einde aan de aspiraties van 2J6B8852Rotterdam (66-95). Anderhalve minuut voor tijd laat Craig O. zich volledig gaan en deelt twee kopstoten uit richting Michael Kok, die bij de tweede keer op de grond valt. Als hij weer is opgekrabbeld komt Sean Cunningham een duit in het zakje doen, hij stormt op Michael Kok af. Spelers houden elkaar tegen om erger te voorkomen.De scheidsrechters besluiten, zonder de commissaris te raadplegen, tot drie diskwalificerende fouten (Kok van Rotterdam, Sean Cunningham en Craig O. van Donar). Of ze alle drie terecht zijn, kunt u beoordelen aan de hand van de videobeelden, die u later op deze site zullen worden geplaatst. Tamasauskas krijgt in deze hectiek een technische fout. Er is nog iets meer dan een minuut te gaan.

Skelin geeft zijn ploeg de opdracht niet meer te basketballen. De 24 seconden wordt door de Groningers uitgedribbeld en vervolgens wordt de bal weggegooid. Dat gebeurt twee keer. In Rotterdam wordt dat door publiek, getuige de reacties na afloop, als bijzonder onsportief ervaren. Het verschil van de rust, staat ook na afloop nog op het scorebord: 78-104.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s