Rotterdam steviger op de vijfde plaats

Geplaatst: 20 februari 2015 in Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Challenge Sports’ coach Armand Salomon dacht gisterenochtend eindelijk weer over bijna alle spelers te kunnen beschikken in het cruciale duel tegen Apollo Amsterdam. Ivan Filipan was nog niet zover, dat wist hij. Maar dat Ties Theeuwkens te veel last had van een hamstringblessure om te spelen, was een lelijke streep door de rekening. Ook Vincent van Sliedregt sukkelt met knieklachten, dus wederom was de rotatie klein. Het leidde wel tot het eredivisiedebuut van de 16-jarige Naigel Onuoha.

Ook BC Apollo kwam gehandicapt naar 010: Reggie Keeley vertrok eerder deze week en Stefan Mulder bleef geblesseerd aan de kant.

Het werd daarmee wel een boeiend duel. Rotterdam met een pointguard-probleem, maar wel met de lengte onder het bord, Amsterdam met een goed spelende pointguard (Royé) maar met minder reboundmogelijkheden. Challenge Sports speelde afwisselend met Vaidas Tamasauskas, Michael Kok en af en toe Yannick Franke als spelverdeler. Bij BC Apollo deden Max van Schaik en Sergio de Randamie niet onder voor Steijn en Krabbendam. Beide teams pakten 45 rebounds.

De eerste minuten waren voor Apollo met 6-11 na vijf minuten, maar met name twee driepunters van Matthew Otten zorgden voor de minimale voorsprong na het eerste kwart (14-13). Aan het eind van het tweede kwart trekken de Amsterdammers de wedstrijd naar zich toe (30-35 in de achtste minuut), maar Franke en Otten zorgen toch voor wederom een minimale voorsprong voor de thuisploeg bij de rust (36-35).

Challenge Sports eindigt elk kwart beter. Ook in het derde kwart geven de teams elkaar weinig toe. Weer heeft Apollo de voorsprong in de achtste minuut van het kwart (45-48) maar wederom komt de thuisploeg nog voor het signaal sterk terug. Kwartstand 53-48. Door een explosieve dunk van Steijn weten de 400 toeschouwers waarom ze niet naar Feyenoord zitten te kijken maar op een koude donderdagavond naar het Topsportcentrum zijn gekomen.

Luka de Kruijf20150219-8

Foto: Luka de Kruijf

Het kan dan alle kanten op. Kherrazi zit met een volle straflijst al op de bank. Na drie minuten kan ook Max van Schaik daarheen. Rotterdam profiteert meteen. De ploeg van Salomon pakt na vier minuten een twaalf punten voorsprong (64-52), het grootste verschil in de wedstrijd, maar het blijft basketbal. Onder leiding van Royé, die zich nadrukkelijk met de score bemoeit, leggen de bezoekers een 0-10 run neer (64-63) en dan is het billen knijpen geblazen. Amsterdam vecht voor de laatste mogelijkheid om de play-offs te halen, Rotterdam voor de eerste overwinning in 2015. Eerst een driepunter van Steijn (67-63), dan een tegenscore van De Randamie en drie rake vrije worpen van Royé. (67-68). Met de koelbloedige Tamasauskas aan de vrije worplijn pakt Challenge Sports weer de voorsprong (69-68). BC Apollo weet dan niet meer te scoren. Rotterdam kan het zich zelfs veroorloven om nog drie vrije worpen te missen, maar als Franke de laatste twee wel benut is het over en uit en vechten opluchting en blijdschap in het Topsportcentrum om de eerste plaats. Eindstand 72-68.

Scores Challenge Sports: Franke 24, Otten 15, Steijn 13, Krabbendam 8, Tamasauskas 7, Kok 5.

Scores BC Apollo: Van der Horst 17, Royé 16, De Randamie 12, Slagter 7, Van Schaik 5, Kherrazi   en Marcusse 4, Van der Laan 3.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s