Challenge Sports hoeft zich niet te schamen

Geplaatst: 17 maart 2015 in Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Challenge Sports verloor ruim van SPM Shoeters afgelopen zaterdag maar de ploeg van Armand Salomon buigt niet zo maar voor een ploeg uit de top vier. De supporters in het wederom goed gevulde Topsportcentrum zien wel een patroon in de wedstrijden van de thuisploeg tegen sterkere tegenstanders. De bezoekers lopen dan al in het eerste kwart weg en dreigen een grote overwinning te gaan boeken. Maar ergens in de volgende drie kwarten vechten de Rotterdammers zich terug in de wedstrijd. Gebeurt dat vroeg genoeg, dan wordt het spannend; gebeurt dat te laat –zoals nu pas in het vierde kwart- dan is het te laat om het een tegenstander van het formaat van de nieuwe koploper nog in verlegenheid te brengen.

Shoeters scoort in het eerste kwart twee keer zoveel als Challenge Sports . De thuisploeg mist veel, alleen Matthew Otten vindt de basket iets eenvoudiger; hij scoort 5 punten in het eerste bedrijf, maar Reggie Johnson, Kees Akerboom en Chris Denson doen dat ook en daarmee lijkt de toon gezet. (12-24).

In het tweede kwart komt Rotterdam in de wedstrijd en doet dan nauwelijk onder voor de Bosschenaren. Franke komt door met twee driepunters en ook Krabbendam bemoeit zich met de score. Maar Reggie Johnson vormt een te groot probleem voor de Rotterdamse verdediging, alleen al in dit kwart voegt hij 11 punten aan zijn totaal toe.

Challenge Sports verliest dit kwart met minimaal verschil (19-20) maar de ruststand is er niet minder duidelijk om: 31-44.

Het derde kwart lijkt weer op het eerste. Rotterdam worstelt met het vinden van het net en scoort slechts 13 punten. Voor Sam Jones en zijn mannen lonkt de koppositie. Zijn ploeg scoort alleen al in dit kwart 34 punten en laat zien waarom het aanspraak kan maken op de titel. Stand na het derde kwart: 44-78.

Maar, als gezegd, Challenge Sports knokt zich terug. De ploeg geeft nooit op en komt in de eerste vierLuka de Kruijf20150314-9 minuten terug tot 16 punten. Naast Yannick Franke bemoeit nu ook Bart Stolk zich nadrukkelijk met de score. De 16-jarige Naigel Onuoha, die enkele weken geleden mocht debuteren, is ziek, maar van de bank komt nu voor het eerst de volgende jeugdspeler van Rotterdam, de 19-jarige Jordy Kok, jongere broer van Michael.

De veel te laat ingezette inhaalrace (30-17 is de score van het laatste kwart) geeft een leukere eindscore maar is natuurlijk lang niet genoeg om de Bosschenaren te bedreigen. Eindstand 74-95.

Ondanks deze nederlaag staat Challenge Sports steviger op de vijfde plaats. Concurrent Aris Leeuwarden verloor namelijk in Weert. Volgende week zaterdag kunnen de hardwerkende Rotterdammers in een rechtstreeks thuisduel de vijfde plaats in de eindrangschikking bijna zeker stellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s