Kan Rotterdam zaterdagavond Leeuwarden achter zich laten?

Geplaatst: 20 maart 2015 in Wedstrijdaankondiging

21maart_basketbal_poster (def)Een cruciaal duel in verschillende opzichten. Blijft de winst aan Rotterdamse zijde dan betekent dat vrijwel zeker een ticket voor de Play-Offs. De afstand tot de nummer 7 op de ranglijst kan oplopen naar acht punten. Met nog vier wedstrijden te gaan een onoverbrugbare afstand voor de teams uit Weert en Amsterdam. Dit zou een prima resultaat betekenen voor het team van debuterend coach Armand Salomon.

Weert zorgde vorige week voor een verrassende overwinning op onze tegenstander van aanstaande zaterdag. Als Rotterdam er in slaagt een zelfde resultaat te boeken dan komt de  vijfde plaats op de eindrangschikking steeds dichterbij. Dit zou ons de titel ‘The Best Of The Rest’ opleveren. En, hoe groot de afstand tot de nummer vier dan ook mag zijn, het geeft een goed gevoel en stiekem wat hoop voor het vervolg in de Play-Offs.

Untitled

Maar zover is het nog lang niet. Want bij verlies zijn de rollen zomaar omgedraaid. De ‘Rest’ mag dan hopen op een klein wondertje en de mannen uit Leeuwarden gaan ons voorbij in de rangschikking. In dat geval mag Rotterdam zijn mouwen nog verder opstropen de komende maand om in directe confrontaties de Play-Offs zeker te stellen.

Maar ook zonder al deze statistieken kondigt dit affiche een mooie pot Basketbal aan. In ons geheugen gegrift, ‘Het Mirakel van Leeuwarden’.  Zo mag de overwinning eerder dit seizoen wel genoemd worden. Met tussenstanden van 76-50 en 85-64 leek de zon nog volop te schijnen in en voor het hoge Noorden. Daarbij werd toen nog  geen rekening gehouden met het wapen van Salomon en zijn mannen; ‘eeuwige’strijd tot het einde’. De mannen van coach Simpson leunden achterover en hadden de twee punten al bijgeschreven.  Het eindresultaat weten we, 91-92. Nooit geven wij op! Niet eerder in de DBL is een dergelijke achterstand in zo’n korte tijd recht gezet. De reis terug kon niet lang genoeg duren!

De return voor de winterstop was een walk-over voor Rotterdam. Het toegestroomde publiek werd getrakteerd op een heerlijk avondje. Bij 110-85 stopt de scoringsmachine van Krabbendam en collega’s. Anderhalve maand later had Leeuwarden weer de koppies op scherp en gaf het Rotterdam geen schijn van kans. Met 55 rebounds plukte het zich een weg naar de overwinning, 87-73.

Ondertussen druppelt de ziekenboeg van Rotterdam leeg. Coach Salomon kan weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie.  “Het team groeit steeds dichter naar elkaar toe. Het besef dat we met een sterk seizoen bezig zijn, komt steeds nadrukkelijker naar voren. En nu blijkt dat onze jeugdspelers mee kunnen met de top van deze competitie, hebben we alle ingrediënten voor een mooi resultaat.

Het is duidelijk, Rotterdam heeft maar één doel komende zaterdag: Winnen! Hoe mooi is het om voor dit resultaat te vechten in een volgelopen Topsport Centrum.  Kom ons team steunen en wees getuige van de strijd om de titel ‘The Best of The Rest’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s