ZZ Leiden te sterk voor Challenge Sports

Geplaatst: 29 maart 2015 in Wedstrijdverslag

LDDK-20150328-0001Zorg en Zekerheid Leiden heeft op de beginfase na weinig moeite gekend met Challenge Sports Rotterdam. Bij rust was het al twintig punten verschil (55-35), aan het eind stond er een ruime 107-76 overwinning voor de Leidse ploeg op het bord.

In het eerste kwart lijkt het nog een spannend potje te gaan worden in de volledig uitverkochte Vijf Meihal. Zorg en Zekerheid Leiden moet het stellen zonder Rogier Jansen. De spelverdeler kreeg vandaag een schorsing van één wedstrijd aangemeten naar aanleiding van de wedstrijd in Amsterdam. Ook Will Felder begint niet aan de wedstrijd. De Amerikaan heeft last van zijn rug, kan wel spelen, maar alleen indien nodig. Daarnaast ging Joe Willman gisteren door zijn enkel. De rossige Amerikaan kwam maar sporadisch binnen de lijnen. Ook Challenge Sports Rotterdam treedt niet compleet aan. Naast Lucas Steijn ontbreekt ook de zieke Robert Krabbendam. Daardoor kan Papito Hersisia vanavond zijn debuut maken. 

In de beginfase wordt er door beide ploegen niet verdedigd. Dat betekent veel scores in een hoog tempo. DBL-topscorer Yannick Franke pakt meteen al zeven punten mee. Bij de Leidse ploeg, die met Kasper Averink startte, zijn de scores wat meer verdeeld. Bij 24-21 heeft de thuisploeg de laatste aanval. De sterk spelende Dylon Cormier raakt de bal in een klutssituatie kwijt, waarna Franke de stand na tien minuten op 24-23 bepaalt.

De Rotterdammers openen het tweede kwart met een driepunter van Ties Theeuwkens, maar daarna is de koek op. Met veel pijn en moeite worden er nog negen punten aan het totaal toegevoegd. Zorg en Zekerheid Leiden heeft daar in het geheel geen moeite mee. Cormier slingert zich weer ouderwets naar de ring toe. Maurice Creek en Jeroen van der List schieten allebei drie bommetjes raak. Het verschil loopt snel op. Via 37-26 wordt het 55-32. Vaidas Tamasauskas zet met een and-1 een ruststand van 55-35 op het bord.

Na de pauze opent Zorg en Zekerheid met een 8-0 run, slechts onderbroken doordat een klein deel van de tribune in een time-out instort. Tamasauskas scoort vervolgens acht punten voor de Rotterdammers, waardoor het verschil lange tijd rond de 25 punten blijft schommelen. Dan neemt Creek weer achter het kanon plaats: een driepunter raak, een four point play, twee van de drie vrije worpen raak en nog maar eens een driepunter. Zorg en Zekerheid Leiden loopt nu uit naar een verschil van meer dan dertig punten: 80-49. Debutant Hersisia heeft dan ook zijn eerste punt voor de bezoekers gemaakt. 

Aan het begin van het vierde kwart doet de ploeg van Armand Salomon met een 4-0 run iets terug: 83-59. Mohamed Kherrazi maakt een einde aan de Leidse droogstand door eerst zelf te scoren en daarna bedient hij met een alley oop pass Worthy de Jong op maat. Meteen daar achteraan plaats Van der List nog eens een dunk om het verschil weer op dertig punten te brengen: 89-59. In de laatste minuten vijzelt Cormier zijn score nog wat op en is Michael Kok bij de bezoekers nog twee keer succesvol van downtown. Met een driepunter sluit Kasper Averink de wedstrijd af: 107-76. Daarmee doorbreekt Zorg en Zekerheid Leiden voor de vijfde keer de grens van de honderd punten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s