Play-offs voor Challenge Sports

Geplaatst: 5 april 2015 in Media, Wedstrijdverslag
Foto: Luka de Kruijf

Foto: Luka de Kruijf

Rotterdam heeft er lang op moeten wachten: acht jaar geleden (om precies te zijn op 19 april 2007) speelde Rotterdam Basketbal de laatste eredivisie play-offwedstrijd in de 61-jarige historie van de club.

Gisterenavond werd eindelijk weer een play-offplaats bereikt in een geweldige ambiance in het Topsportcentrum, waar 850 mensen de Rotterdammers ruim zagen winnen van het lager gepositioneerde BSW.

Vooral Robert Krabbendam was niet af te stoppen in het eerste kwart Hij scoorde met o.a. twee driepunters12 van de 22 punten en kweet zich verdedigend van zijn taak om Kenneth van Kempen van scoren af te houden. Dat laatste lukte hem overigens niet echt, de Weertse captain vindt de basket ook makkelijk en zorgt er bijna in z’n eentje voor dat de achterstand in het eerste bedrijf niet groter werd dan tien punten (22-10). De beide nummers 15 tekenden voor 20 van de 32 punten.

Als de topscorer in de league, Yannick Franke, zich nadrukkelijker met de score gaat bemoeien, wordt snel duidelijk dat Challenge Sports geen enkele moeite zal gaan krijgen om deze avond de punten te pakken. Bij rust heeft de thuisploeg de Limburgers bijna gedubbeld (47-24).

Salomon kan in de tweede helft op zijn gemak door wisselen. In het derde kwart komt de zestienjarige Naigel Onuoha in het veld en zal bijna 17 minuten meedoen. Brutaal meldt hij zich met name in de aanvalsrebound en pakt er zeven. De thuisploeg sluit onder leiding van Franke met een 9-0 run het kwart af (74-40).

Rotterdam loopt in het begin van het vierde kwart door naar het grootste verschil in de wedstrijd (78-40). Bij 82-48 neemt Salomon gas terug. Jordy Kok pakt bij zijn eerste actie een verdedigingsrebound en later geeft hij uit de out-of-bounce een uitstekende assist. Papito Hersisia, die in het tweede team in de Promotiedivisie speelt, krijgt speeltijd maar komt aan zijn handelsmerk, de snoeiharde dunk, helaas voor het enthousiaste publiek niet toe. Weert profiteert en snoept vooral door de scores van Ormskerk een deel van de achterstand af. Maar spannend wordt het echt niet meer. Bij 84-58 mag Rotterdam gaan feestvieren.

Yannick Franke heeft dan met 26 punten zijn positie als topscorer verdedigd. Robert Krabbendam heeft een double-double achter zijn naam: 19 punten, 13 rebounds. Het publiek in de Maasstad gaat tevreden naar huis in de wetenschap dat de competitie verlengd wordt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s